Πολεμική Αεροπορία: Έτσι προστάτεψε την πτήση της Σακελλαροπούλου για Καστελόριζο

 

ΕΘΝΙΚΑ© Newsbomb ΕΘΝΙΚΑ

Νέα ήττα για τους Τούρκους - Γέμισαν τα ραντάρ τους με... μπλε κουκίδες - Πώς τα ελληνικά μαχητικά δημιούργησαν «τείχος» προστασίας γύρω από το ελικόπτερο που μετέφερε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δεν… χορταίνουν «ξύλο» και ήττες οι Τούρκοι από την Πολεμική μας Αεροπορία.

Μετά τα «χουνέρια» και το ανελέητο κυνηγητό που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της επιστροφής των ελληνικών μαχητικών από την Κύπρο, οι Τούρκοι είδαν και σήμερα, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, την άψογη οργάνωση και τη σοβαρότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εδώ και μέρες στο ελληνικό «Πεντάγωνο» είχε σχεδιαστεί λεπτομερώς το ταξίδι της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ κ. Γεώργιος Μπλιούμης είχαν καταρτίσει σχέδιο ώστε να φτάσει η Πρώτη Πολίτης της χώρας στο ακριτικό νησί χωρίς… παρατράγουδα και εμπόδια.

Οι Τούρκοι άλλωστε, θυμίζουμε, πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουν επιχειρήσει να παρενοχλήσουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που μεταφέρουν την ελληνική πολιτική ηγεσία, με στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη από την Ρόδο στο Καστελόριζο με ελικόπτερο Σινούκ. Σε όλη την διαδρομή ιπτάμενο ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας χτένιζε τον εναέριο χώρο, ενώ δίπλα από το Σινούκ με την Πρόεδρο πετούσαν ελληνικά F 16, έτοιμα να αναχαιτίσουν κάθε τουρκικό μαχητικό που θα εμφανίζονταν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, ωστόσο, κανένα τουρκικό αεροσκάφος δεν κατάφερε να προσεγγίσει στο ελάχιστο το ελικόπτερο της κ. Σακελλαροπούλου, η οποία ανενόχλητη προσγειώθηκε στη Μεγίστη.

Η άφιξη της Ελληνίδας Προέδρου στο ακριτικό Καστελόριζο στάθηκε αφορμή για να… ξεσαλώσουν οι Τούρκοι στο διαδίκτυο κατά του Ερντογάν. Εγκαλούν μάλιστα την τουρκική κυβέρνηση γιατί άφησε τα ελληνικά F 16 να φτάσουν ανενόχλητα μέχρι το ελληνικό νησί.

Μία ακόμα αποστολή η οποία σχεδιάστηκε από τον ΓΕΕΘΑ και υλοποιήθηκε άψογα από τα έμπειρα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού, στέφθηκε με επιτυχία. Οι Τούρκοι προφανώς και ήθελαν να δημιουργήσουν συνθήκες έντασης με το ελικόπτερο που μετέφερε την κ. Σακελλαροπούλου, εντούτοις, το ελληνικό σχέδιο δεν άφηνε κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε κίνηση τουρκικού αεροσκάφους.

Ο Στρατηγός Φλώρος και οι Επιτελείς καρπώνονται και πάλι τον άρτιο σχεδιασμό και την άριστη εκτέλεση μιας ακόμα εξαιρετικά σημαντικής και κυρίως επικίνδυνης αποστολής.

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά