Παναγιωτόπουλος: Δίνονται συνεχώς μάσκες στο προσωπικό των ΕΔ

 
Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Δωρεάν χορήγηση μη ιατρικής μάσκας προστασίας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατευμένους», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:

 Σύμφωνα με τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της νόσου, που προκαλεί την υγειονομική κρίση, και στο πλαίσιο της προστασίας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) από την διασπορά του ιού, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς χώρους όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι προβλεπόμενες ασφαλείς αποστάσεις. Όσον αφορά στη δωρεάν εξασφάλιση μασκών στο προσωπικό των ΕΔ, από την αρχή του έτους έχουν διατεθεί οι αναγκαίες πιστώσεις για την προμήθεια του αναγκαίου υγειονομικού υλικού, τόσο από εγχώριους προμηθευτές όσο και από το Νατοϊκό Εφοδιαστικό Κέντρο (ΝSΡΑ) και πραγματοποιείται ανελλιπώς ο ανεφοδιασμός των Μονάδων, Πολεμικών Πλοίων και Υπηρεσιών με τα απαραίτητα υλικά πρόληψης (γάντια, αντισηπτικό υγρό, μάσκες). Παράλληλα, συσκευάζονται ειδικά κυτία που περιέχουν αντισηπτικό, μάσκες και γάντια για τις ανάγκες των νεοσυλλέκτων οπλιτών, ενώ παράλληλα διατίθενται και στο υπόλοιπο Στρατιωτικό και Πολιτικό Προσωπικό. Επίσης, συνεχίζεται η χορηγία στο προσωπικό μασκών, οι οποίες κατασκευάζονται από το 700ΣΕ και από τα κατά τόπους ραφεία των Σχηματισμών, ενώ συνεχίζεται η προμήθεια υλικών και μέσων, που απαιτούνται για την παραγωγή, ώστε να αντιμετωπιστούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες. 

Ενδεικτικά σας γνωστοποιούμε ότι στο προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, πλοία του οποίου κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρούν αδιαλείπτως, έχουν διατεθεί δεκαπέντε χιλιάδες τριακόσιες (15.300) υφασμάτινες μάσκες, πλέον των μασκών που χορηγούνται μέσω του Τριμηνιαίου Υγειονομικού Εφοδίου. Συνεπώς, οι Ένοπλες Δυνάμεις μερίμνησαν ήδη από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, κατ’ αρχήν για την παρασκευή με ίδια μέσα, αλλά και μέσω κάθε πρόσφορης πηγής, για την προμήθεια ικανής ποσότητας μασκών προστασίας και τη δωρεάν διάθεσή τους, τόσο στα στελέχη όσο και στους οπλίτες. Επιπλέον, συνεχίζεται η λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών υγειονομικών και διοικητικών μέτρων προστασίας έναντι της υγειονομικής κρίσης, πλήρως εναρμονισμένων με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ, τους νόμους και τις υφιστάμενες διαταγές. 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά