Έναρξη διαδικασίας αναβάθμισης δείγματος ρουκετών 122mm στην ΕΑΣ

 Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, παρέστη στην παρουσίαση της έναρξης διαδικασίας αναβάθμισης δείγματος ρουκετών 122mm, στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), στο Λαύριο. Το πρόγραμμα αποτελεί σύμπραξη των ΕΑΣ με τη σερβική εταιρεία EDePRO.

 Σε χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε τα ακόλουθα:

       «Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων προκειμένου σήμερα να παρευρεθώ στην έδρα της εταιρείας, σε μια εκδήλωση που αφορά στην έναρξη της διαδικασίας αναβάθμισης των ρουκετών 122mm, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη σερβική εταιρεία EDePro.

Η τεχνογνωσία της ανάπτυξης και παραγωγής όπλων φορητού οπλισμού και πυρομαχικών παράλληλα με τον στόχο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των οπλικών και πυραυλικών συστημάτων επιβεβαιώνουν τις δυνατότητες των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και μετατρέπουν την εταιρεία σε θεμελιώδη πολλαπλασιαστή ισχύος της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας.

            Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει θέσει από την πρώτη στιγμή – από τις προγραμματικές ακόμα δηλώσεις της Κυβέρνησης – την  ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας ως κύρια πολιτική προτεραιότητα και ενέργεια ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση και επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

         Ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός, στην πρόσφατη ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο των προκλήσεων που δέχεται η χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, έθεσε την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων ως παρακαταθήκη για την ασφάλειά της, αλλά και ως ύψιστη υποχρέωση στους Έλληνες που θα επωμιστούν το οικονομικό κόστος, ανακοινώνοντας έξι εμβληματικές αποφάσεις που πολλαπλασιάζουν την ισχύ, τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών όπλων.

            Ο κ. Πρωθυπουργός έθεσε το πλαίσιο. Από εκεί και πέρα, με πνεύμα εξωστρέφειας από πλευράς των Διοικήσεων και την αμέριστη στήριξη της Πολιτείας, της Πολιτικής Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, απαιτείται η χάραξη μια νέας πορείας ώστε η αμυντική μας βιομηχανία να καταστεί ανταγωνιστική και να μπορεί να εξυπηρετεί στους χρόνους που πρέπει, εκτελώντας παραγγελίες και παράγοντας οικονομικό αντικείμενο.

            Διάγουμε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, στην οποία η Ελλάδα με μια αξιόπιστη εξωτερική και οικονομική πολιτική συνιστά πλέον μια χώρα ισχυρή, ανεξάρτητη, περήφανη και ασφαλή, που δύναται να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και προοπτική, μέσω της δρομολόγησης των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της προσέλκυσης επενδύσεων και θεσμικών κεφαλαίων, αλλάζοντας τη φυσιογνωμία της οικονομίας και κεφαλαιοποιώντας την κερδισμένη αξιοπιστία από την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πρόσφατων κρίσεων.

             Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων διαθέτει το όραμα αλλά και το απαραίτητο μείγμα της εμπειρίας πάνω στο αντικείμενο ώστε να αδράξει την ευκαιρία και να οδηγήσει τα ΕΑΣ στην επόμενη ημέρα, αναπτύσσοντας ανταγωνιστικές δράσεις και προωθώντας μια καινοτόμα, εξωστρεφή δυναμική προσέλκυσης νέων επενδυτών, τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές περιβάλλον, εκμεταλλευόμενη πλήρως τον μηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά και το άρτια εκπαιδευμένο έμψυχο δυναμικό της εταιρείας». 

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο(BBC,Guardian, war-army journalism, data journalism) Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας - Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Πρόσφατα μπήκε στην εγκυκλοπαίδεια με τα πιο σημαντικά πρόσωπα της Ελλάδας με την ιδιότητα του Στρατιωτικού Δημοσιογράφου.Radio producer-δημοσιογράφος Στρατιωτικής ενημερωτικής εκπομπής ¨Ενημέρωση Επ Ώμου¨Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά