Εκτακτο– Συνεδριάζει το Συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο



Μόλις οκτώ ναυτικά μίλια πριν φτάσει στο όριο της παράνομα δεσμευμένης περιοχής από την Άγκυρα, το Oruc Reis, η συνοδεία του και τα πολεμικά που το ακολουθούν άλλαξαν πορεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, τα τουρκικά πλοία φαίνεται να ακολουθούν πορεία προς νότο και συγκεκριμένα νοτιανατολικά στις 171 μοίρες.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως πρόκειται για την απαρχή στροφής προς τα ανατολικά, αυτό όμως είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ώρες.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό συνεχίζει να παρακολουθεί στενά και να του εκπέμπει μηνύματα ειδοποιώντας το ότι βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και καλώντας το να αποχωρήσει από αυτή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ακόμα και αν το Oruc Reis χρησιμοποιεί τα ηχοβολιστικά του καλώδια τα στοιχεία που συλλέγει είναι άχρηστα, καθώς ο ήχος από τα πλοία που βρίσκονται γύρω του, δε επιτρέπουν τη συλλογή στοιχείων.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ.) αυτή τη στιγμή, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιείται προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, να εξετασθούν ζητήματα τακτικής φύσεως και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

eleftherostypos

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά