ΠΟΜΕΝΣ: Τι συμβαίνει στην 1η Στρατιά? Αγωνία στους συναδέλφους μας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας, για τα μέτρα τήρησης των υγειονομικών Πρωτοκόλλων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό περιπτώσεων λοίμωξης από το COVID-19 σε εργασιακούς χώρους στην 1η Στρατιά στην πόλη της Λάρισας.

Συγκεκριμένα η ανησυχία μας πηγάζει από δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης https://www.pressing.gr/menu/larisa/apokleistiko-tromos-stin-1i-stratia-kataggeloun-kathysterisi-stin-amesi-antimetopisi-ton-krousmaton?fbclid=IwAR1ISylZjgD1hCvVwxvuqBoZqF3UBYOPSDWf3SEc2eBJ5gqM-ZBgrE7KGhc και από τον προβληματισμό των συναδέλφων μας που υπηρετούν στην 1η Στρατιά, σχετικά με προσωπικό της Μονάδος το οποίο φέρεται ότι διαγνώσθηκε ως θετικό κρούσμα κορονοιού, ενώ είχε αρχικά χαρακτηρισθεί ως ‘’ύποπτο’’ περιστατικό λόγω της επαφής του με επιβεβαιωμένο κρούσμα και ενώ στάλθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να κάνει το διαγνωστικό τεστ, δεν τέθηκε σε καραντίνα μέχρι την έκδοση του σχετικού αποτελέσματος αλλά φέρετε ότι τοποθετήθηκε σε επιστασία  της 1ης Στρατιάς, με αποτέλεσμα να είναι καθημερινά σε επαφή με στρατιωτικούς και στρατευσίμους που υπηρετούν στη Μονάδα.

Η Ομοσπονδία, ζητά από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να διερευνήσει πλήρως τις συνθήκες του συγκεκριμένου περιστατικού, ελέγχοντας αυστηρά τυχόν παραλείψεις, ενέργειες και συμπεριφορές προσώπων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων μας.

Έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη πεποίθηση, πως η μέριμνα του προσωπικού μας, συνιστά υψίστη αξία των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητούμε από όλους να κατανοήσουν την κρισιμότητα των στιγμών και να λειτουργήσουν με υπευθυνότητα διασφαλίζοντας το στρατιωτικό προσωπικό, το οποίο αποτελεί το ισχυρότερο όπλο, της πολεμικής μηχανής της χώρας μας.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

  

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά