Καστελλόριζο: Όποιος θέλει να το επισκεφθεί, είναι ΔΩΡΕΑΝ όλο το χρόνο η ακτοπλοϊκή μεταφορά

Καστελλόριζο: Όποιος θέλει να το επισκεφθεί, είναι ΔΩΡΕΑΝ όλο το χρόνο η ακτοπλοϊκή μεταφορά
skal 

Το Καστελλόριζο βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια, μετά την παράνομη τουρκική NAVTEX για έρευνες από το ORUC REIS στην περιοχή αλλά μέσα στην ελληνική ΑΟΖ.  

Κοντά στο νησί υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ελληνικών πολεμικών σκαφών, αλλά και της Τουρκίας και όπως είναι γνωστό έχουν τεθεί σε συναγερμό οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στα νησιά αλλά και στο νομό Έβρου εδώ και μέρες. Με αυτή την αφορμή, πάρα πολλοί επισημαίνουν ότι θα πρέπει οι Έλληνες να επισκεφθούν το Καστελόριζο και να κάνουν τις διακοπές τους εκεί, στηρίζοντας έμπρακτα το ακριτικό αυτό νησί που βρίσκεται μια “ανάσα” από τα τουρκικά παράλια.
Όποιος επιθυμεί πάντως να πάει διακοπές στο Καστελόριζο, να ξέρει ότι είναι ΔΩΡΕΑΝ όλη την διάρκεια του χρόνου η ακτοπλοϊκή μεταφορά όλων των επιβατών. Μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών, καθώς και των ιδιωτικής χρήσεως αυτοκινήτων από και προς το Καστελόριζο.
Κι αυτό αποτελεί δωρεά της Ναυτιλιακής εταιρία Σαμοθράκης του Φώτη Μανούση, η οποία και είχε κερδίσει τον διαγωνισμό των δύο άγονων, επιδοτούμενων γραμμών Ρόδου- Καστελλόριζου και Ρόδου-Σύμης-Χάλκης-Τήλου-Νισύρου-Κω, με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ΣΤΑΥΡΟΣ (πρώην ΣΑΟΣ ΙΙ). Μετά την αποχώρηση από την γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, με τα όσα συνέβησαν πέρυσι το καλοκαίρι και στη συνέχεια, δραστηριοποιείται πλέον στα Δωδεκάνησα και έκανε αυτή την προσφορά, ενώ να θυμίσουμε ότι  είχε ανακοινώσει και για την Σαμοθράκη δωρεάν μεταφορά για 6 μήνες των κατοίκων, αν έπαιρνε μέρος στο διαγωνισμό και κέρδιζε.
Προκειμένου λοιπόν να βοηθήσει τους ακρίτες του Καστελόριζου, η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο και εφαρμόζει κανονικά την απόφαση της αυτή, η οποία μάλιστα προβλήθηκε έντονα από πάρα πολλά ΜΜΕ όχι μόνο της περιοχής των Δωδεκανήσων αλλά και πανελλήνια.
Με ανακοίνωση της εταιρίας ανέφερε:
“Η εταιρεία μας, «ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΑΦΝΙΩΤΙΣΣΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» συμμετείχε σήμερα, στο δημόσιο διαγωνισμό για την εκτέλεση της ακτοπλοϊκής γραμμής Ρόδου- Καστελλόριζου, και Ρόδου-Σύμης-Χάλκης-Τήλου-Νισύρου-Κω, με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ΣΤΑΥΡΟΣ.
Ως μοναδικοί συμμετέχοντες και με πλήρη φάκελο, η κατακύρωση του διαγωνισμού σε μας διαφαίνεται βέβαιη.
Ωστόσο, αντιλαμβανόμενοι την ανάθεση αυτή λιγότερο ως εμπορική δραστηριότητα και πρωτίστως ως υψηλή κοινωνική αποστολή, λάβαμε τις εξής αποφάσεις σχετικά με την γραμμή Ρόδου-Καστελλόριζου :
Α) για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2020, όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες του πλοίου μας, είτε είναι κάτοικοι του Καστελόριζου είτε επισκέπτες, είτε ημεδαποί είτε αλλοδαποί θα μεταφέρονται εντελώς δωρεάν, ενώ
Β) για το ίδιο χρονικό διάστημα, θα προσφέρεται η ίδια δωρεάν μεταφορά και για τα ιδιωτικής χρήσης επιβατικά αυτοκίνητα.
Γ) τέλος τα εκτελούμενα δρομολόγια θα προγραμματισθούν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε το πλοίο μας κατά την ημέρα κατάπλου του στο Καστελλόριζο να διανυκτερεύει εκεί και να αποπλέει την επόμενη ημέρα προς επιστροφή στη Ρόδο’.
Πηγή: evros-news.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά