Απάντηση Παναγιωτόπουλου για την Βαθμολογική Εξέλιξη Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων Αποφοίτων ΑΣΣΥ





Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Βαθμολογική Εξέλιξη Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων Αποφοίτων ΑΣΣΥ», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

 Οι Αξιωματικοί προέλευσης εξ ΑΣΣΥ, που υπήχθησαν σε Ειδικές Καταστάσεις, προ της δημοσίευσης του ν.3883/10 (A’167), διέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν.2439/96 (A’ 219), ήτοι, έχουν ως καταληκτικό βαθμό αυτόν του Υποπλοιάρχου στην περίπτωση της Υπηρεσίας Γραφείου και αυτόν του Ανθυποπλοιάρχου στην περίπτωση της Υπηρεσίας Ξηράς, για τα στελέχη του ΠΝ. Αντιθέτως, οι Αξιωματικοί ΣΞ και ΠΑ προερχόμενοι εξ ΑΣΣΥ, που τίθενται σε ανάλογες ειδικές καταστάσεις έχουν, ως καταληκτικό βαθμό, αυτόν του Αντισυνταγματάρχη και του Αντισμηνάρχου, αντίστοιχα. Οι Αξιωματικοί προέλευσης εξ ΑΣΣΥ που υπήχθησαν σε Ειδικές Καταστάσεις μετά τη δημοσίευση του ν.3883/10, διέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν.3883/10, ήτοι, έχουν ως καταληκτικό βαθμό αυτόν του Λοχαγού και αντιστοίχων, για όσους τελούν στην κατάσταση της Υπηρεσίας Γραφείου, και αυτόν του Υπολοχαγού και των αντιστοίχων, για όσους τελούν στην κατάσταση της Ελαφράς Υπηρεσίας του ΣΞ, Υπηρεσίας Ξηράς του ΠΝ και Υπηρεσίας Εδάφους της ΠΑ. Περαιτέρω, για τους Αξιωματικούς, οι οποίοι προέρχονται από τις ΑΣΣΥ και τελούν σε Ειδική Κατάσταση, οι καταληκτικοί βαθμοί, ανά Κλάδο και ειδικότητα, είναι δεδομένοι και σαφείς και δεν επιδέχονται παρερμηνειών. Αποτυπώνεται δε, η κρίση της Υπηρεσίας περί του καταληκτικού βαθμού Αξιωματικών που τελούν σε Ειδικές Καταστάσεις, έχουν ορισμένες προελεύσεις και επιτελούν ένα συγκεκριμένο έργο. -2- Σε κάθε περίπτωση, στον παρόντα χρόνο, τα στελέχη που διέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν.2439/96 έχουν αποστρατευτεί ήδη, ενώ για τους λοιπούς που διέπονται από τις εναπομείνασες ενεργές διατάξεις του ιδίου νόμου, μετά τη δημοσίευση του ν.3883/2010, έχουν ως καταληκτικούς βαθμούς αυτούς που περιγράφονται στο άρθρο 23 του αυτού νόμου. Τέλος, για τα στελέχη που υπάγονται στις ειδικές καταστάσεις έχουν θεσμοθετηθεί ευεργετικές διατάξεις σε ό,τι αφορά στα θέματα μεταθέσεων, θέσεων υπηρέτησης, εκτέλεσης υπηρεσιών και συμμετοχής σε ασκήσεις, στο πλαίσιο της μέριμνας υπέρ του προσωπικού που αντιμετωπίζει ανίατα ή δυσίατα νοσήματα.

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά