Προβλήματα κατά την ετήσια υγειονομική εξέταση (ΕΥΕ) αναφέρουν οι στρατιωτικοί της Καστοριάς

Π.Ο.Ε.Σ. + Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ. - Προβλήματα κατά την ετήσια υγειονομική εξέταση (ΕΥΕ)



ΘΕΜΑ : Ετήσια Υγειονομική Εξέταση (ΕΥΕ)
α. Φ.700/1/7864/Σ.2394/20 Μαΐου 20/424 ΓΣΝE/ΤΕΥΕ
1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το (β) σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.), με το οποίο:
α. Γνωρίζονται προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι που καλούνται να μετακινηθούν στο 424 ΓΣΝ για την υλοποίηση της υποχρεωτικής ετήσιας υγειονομικής τους εξέτασης (ΕΥΕ) και
β. Προτείνεται όπως, τουλάχιστον για όσο διάστημα και προς αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού εφαρμόζεται συγκεκριμένη διαδικασία ΕΥΕ (μόνο ηλεκτρονικό ραντεβού, ανώτατος αριθμός εξυπηρετούντων τα 35 άτομα και προσέλευση για εξετάσεις από 07:30 έως 08:30 ανυπερθέτως), εξεταστεί η δυνατότητα η ΕΥΕ των υπηρετούντων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς να πραγματοποιείται στο Γ.Ν Καστοριάς.
2. Θεωρώντας ότι τα προβλήματα που γνωρίζονται με το (β) έγγραφο παρουσιάζονται ή θα παρουσιαστούν και σε άλλες περιοχές, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα, όσες και όσοι συνάδελφοι οφείλουν να παρουσιαστούν στα στρατιωτικά νοσοκομεία, για υλοποίηση της οφειλόμενης υποχρεωτικής ετήσιας υγειονομικής τους εξέτασης, να παρουσιαστούν στα κατά τόπους δημόσια νοσοκομεία ή σε έτερα στρατιωτικά νοσοκομεία που ανήκουν σε διαφορετικό Κλάδο (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ) προς άμεση εξυπηρέτησή τους και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. 
.....................
ΘΕΜΑ : Ετήσια Υγειονομική Εξέταση Υπηρετούντων στην Φρουρά Καστοριάς
ΣΧΕΤ : Φ.700/1/7864/Σ.2394/20 Μαΐου 20/424 ΓΣΝE/ΤΕΥΕ
1. Σύμφωνα με το  σχετικό η ΕΥΕ στο 424 ΓΣΝ, πραγματοποιείται από 01 Ιουνίου 2020 μόνο με ηλεκτρονικό ραντεβού, με ανώτατο αριθμό εξυπηρετούντων τα 35 άτομα, ενώ η προσέλευση για ΕΥΕ θα πραγματοποιείται από 07:30 έως 08:30 ανυπερθέτως όπως τονίζεται. Η Ένωση μας έχει γίνει κοινωνός προβληματισμού από τα υπηρετούντα στελέχη στην φρουρά Καστοριάς καθόσον:
α. Μεταβαίνουν με ίδια μέσα στην Θεσσαλονίκη (η παρουσία των συναδέλφων την 08:30 στο 424 ΓΣΝΕ δεν είναι δυνατών να επιτευχθεί με την χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (Υπεραστικό ΚΤΕΛ) διότι δεν υπάρχει δρομολόγιο που φτάνει αυθημερόν έγκαιρα στην έδρα του 424 ΓΣΝΕ) η οποία απέχει 203 χιλιόμετρα από την Καστοριά, με συνέπεια να υφίστανται οικονομική επιβάρυνση καθώς η αποζημίωση που λαμβάνουν είναι μικρότερη από το πραγματικό κόστος μετακίνησης . Δαπανούν για καύσιμα , διόδια και ένα μικρογεύμα όχι λιγότερα από 60 ευρώ και λαμβάνουν αποζημίωση  42,02 ευρώ.   
β. Υπάρχει δυσκολία εξεύρεσης ραντεβού λόγω του περιορισμού των ατόμων που δέχεται το 424 ΓΣΝE καθημερινά για ΕΥΕ.
γ. Για να επιτευχθεί η παρουσία του συναδέλφου την 08:30 στο 424 ΓΣΝΕ ο συνάδελφος θα πρέπει να ξεκινήσει από την Καστοριά τουλάχιστον την 06:00 πμ. καθότι απαιτείται να διανύσει μία απόσταση 203 χλμ, να βρει χώρο να σταθμεύσει το ΙΧ όχημά του και να μεταβεί στον χώρο διεξαγωγής της ΕΥΕ. Επίσης μετά από ολοήμερη διεξαγωγή εξετάσεων αυθημερόν το μεσημέρι πρέπει να κάνει το αντίστροφο ταξίδι (203 χλμ) γεγονός ιδιαίτερα καταπονητικό που αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος λόγω κούρασης ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.    
2. Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε, τουλάχιστον για όσο διάστημα εφαρμόζεται η παραπάνω διαδικασία ΕΥΕ,  όπως εξεταστεί η δυνατότητα η ΕΥΕ των υπηρετούντων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς να πραγματοποιείται στο Γ.Ν Καστοριάς, κάτι που θα επιφέρει οικονομική ανακούφιση στα στελέχη αλλά και θα ολοκληρώσει την διαδικασία ταχύτερα.    
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Και τα στρατιωτικά νοσοκομεία να τα δώσουμε στους ιδιώτες και να γίνουν και αυτά χρεπι;
    Δεν σας αρέσει να πηγαίνετε σε ένα καθαρό νοσοκομείο η σας αρέσει να περιμένετε με τους αλλοδαπούς και τα γεροντακια και να περιμένετε.
    Στα δημόσια νοσοκομεία όταν τους λες π.χ ότι έχεις πραγματικά πρόβλημα το οποίο έχει εντοπιστεί και γραφτεί και στο βιβλιάριο νοσηλείας από στρατιωτικό νοσοκομείο σου λέει ο γιατρός του πανεπιστημιακού νοσοκομείου δεν έχεις τίποτα νέος άνθρωπος είσαι.
    Αν προτιμάτε όλα αυτά να πάτε εκεί να γλυτώσει και η υπηρεσία τα έξοδα μετακίνησης.
    Επειδή όλα αυτά τα έχω ζήσει και επειδή οι εξετάσεις γίνονται πάνω από μια εβδομάδα όπου σε χάνει και η υπηρεσία σου αλλά τρως και όλες σου τις ημέρες νομίζω καλύτερα να γίνονται σε μία ημέρα και πάνω από όλα πιστέψτε με πιο σχολαστικά και υπεύθυνα και με ευθύνη άμα γίνει το οτιδήποτε της υπηρεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά