Εκθέτει τους συνδικαλιστές ο ΥΕΘΑ: Καταργήθηκε η εκπροσώπηση τους στα συμβούλια μεταθεσεων

ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 7089/04-06-2020 της Βουλής των Ελλήνων


 Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Συμμετοχή εκπροσώπων των δευτεροβάθμιων οργανώσεων των εν ενεργεία στρατιωτικών στα Συμβούλια Μεταθέσεων», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:


Το πλαίσιο των μεταθέσεων, ρυθμίζεται από το ν.3883/2010 (Α' 87) και εξειδικεύεται από τη σχετική Υπουργική Απόφαση (Φ.411/1/294483/Σ.797/14 Φεβ 18/ΓΕΕΘΑ/Β1 Β' 468), με τα οποία εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αντικειμενικότητα στο σύστημα των μεταθέσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.


Η συμμετοχή εκπροσώπων των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των στρατιωτικών στα συμβούλια μεταθέσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καταργήθηκε, όπως προκύπτει από τη ρητή διάταξη της παραγράφου 1δ του άρθρου 50 «Καταργούμενες Διατάξεις» του ν.4609/2019 (Α’ 67), την αιτιολογική έκθεση του νόμου, τις λοιπές συνοδευτικές του εκθέσεις, τα πρακτικά της συζήτησής του στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων, στην Ολομέλεια της Βουλής και στον Πίνακα Τροποποιούμενων - Καταργούμενων διατάξεων του εν λόγω Νόμου.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά