Τοποθέτηση πλακών με τα στοιχεία των 52 αεροπόρων της 354 ΜΤΜ και των 344 «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» της Α΄ (35) Μοίρας Καταδρομών Κύπρου 1974, , από το Δήμο Ασπροπύργου


Προς
1. Αεροπόρους 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της Επιχείρησης «ΝΙΚΗ» και Συμπολεμιστές μας «ΚΟΜΑΝΤΟΣ΄74» της Α΄(35) Μοίρας Καταδρομών Κύπρου 1974
2. Συγγενείς πεσόντων στον πόλεμο και νεκρών στην ειρήνη Αεροπόρων της 354 ΜΤΜ και «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74».

Κοινοποίηση
1. Δήμο Ασπροπύργου
2. Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Υπουργείων Αθήνα 24 Ιουνίου 2020
Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου Αρ. πρωτ. 62


Θέμα « Τοποθέτηση πλακών με τα στοιχεία των 52 αεροπόρων της 354 ΜΤΜ και των 344 «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» της Α΄ (35) Μοίρας Καταδρομών Κύπρου 1974, , από το Δήμο Ασπροπύργου, στο χώρο δίπλα στην προτομή του Ήρωα Τχου εα Γεωργίου Παπαμελετίου, έξω από το στρατόπεδο της 2ης ΜΑΛ. (Πλατεία Γεωργίου Παπαμελετίου).

Αγαπητοί Συμπολεμιστές και Φίλοι
όπως γνωρίζετε από προηγούμενη επιστολή μας, στην τελετή των Αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ήρωα Τχου εα Γεωργίου Παπαμελετίου, Διοικητή της Α΄(35) Μοίρας Καταδρομών Κύπρου 1974, που έγινε στις 3 Νοεμβρίου 2019 στον Ασπρόπυργο, έξω από το στρατόπεδο της 2ης ΜΑΛ. (Πλατεία Γεωργίου Παπαμελετίου), ο ίδιος Δήμαρχος Νικόλαος

Μελετίου έκανε δεχτό αίτημα του Συλλόγου μας, για να τοποθετηθούν στο χώρο πέριξ της προτομής ειδικές μαρμάρινες στήλες με τα: ονοματεπώνυμο, βαθμό, μονάδα και τον τόπο καταγωγής των πενήντα δύο (52) Αεροπόρων και των τριακοσίων σαράντα τεσσάρων (344) «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» και έτσι θα δημιουργηθεί ένα ΜΝΗΜΕΙΟ «ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ» της ιστορίας και των συντελεστών:
-της Επιχείρησης «ΝΙΚΗ» και
-της Πολεμικής Δράσης των «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» της Α΄ (35) Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρου το έτος 1974.
Για το λόγο αυτό, αύριο Πέμπτη 25 Ιουνίου και ώρα 10:00 το πρωί, θα έχουμε επιτόπια συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ασπροπύργου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες στο συγκεκριμένο χώρο, για να εξετάσουμε-προτείνουμε την οριοθέτηση-τοποθέτηση των πλακών.
Οποιοσδήποτε, εκτός των άμεσα ενδιαφερομένων, Συμπολεμιστής και Φίλος με τεχνικές ή μη γνώσεις, μπορεί να παραβρεθεί. Εμείς θα κάνουμε προτάσεις και ο Δήμος, ο οποίος θα κατασκευάσει το Μνημείο της αιωνιότητας θα αποφασίσει. Οι αξιωματικοί μας παρακαλούνται να είναι στο χώρο μία ώρα νωρίτερα.
Επίσης γραπτές προτάσεις μπορούν να γίνουν και χωρίς την παρουσία σας, αφού μελετήσετε το χώρο, από τις φωτογραφίες, που σας στέλνουμε.

Γενικά το πλάνο-πρόταση του Συλλόγου μας είναι, οι πλάκες με τα στοιχεία των 344 «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» να τοποθετηθούν περιμετρικά της προτομής του Διοικητή τους και τα ονόματα να γραφούν :
α. των τριάντα τριών (33) αξιωματικών κατά βαθμό, όπως είναι γραμμένα στην ημερήσια διαταγή της 22ας Ιουλίου 1974 και των κομάντος με απόλυτη αλφαβητική σειρά ή
β. όλων με απόλυτη αλφαβητική σειρά.

Οι πλάκες με τα στοιχεία των 52 Αεροπόρων Αξιωματικών, που έφεραν σε πέρας την επιχείρηση «ΝΙΚΗ», να τοποθετηθούν) ξεχωριστά για κάθε αεροσκάφος (ΝΙΚΗ 1-ΝΙΚΗ 15) ή με απόλυτη αλφαβητική σειρά, αριστερά της προτομής και δίπλα σε αυτές η πλάκα με τα στοιχεία των τριάντα τριών (33) πεσόντων Ηρώων της επιχείρησης «ΝΙΚΗ».

Τέλος σας υπενθυμίζουμε, ότι τα αποκαλυπτήρια των πλακών αιωνιότητας θα γίνουν την Τρίτη Κυριακή του Σεπτέμβρη στις 27 του μήνα μαζί με το ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες στον πόλεμο και θανόντες στην ειρήνη Συμπολεμιστές μας.
Πληροφορίες Παναγιώτης Αφάλης τηλ 210 9241222 και κιν 6934-779656.Σας ευχαριστούμε πολύ.
υπογραφές2 copy
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά