Patriot: Το MEGA στη βάση του «φύλακα-αγγέλου» της Αττικής



Loaded: 100.00%
Remaining Time 0:00

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο


Ένα από τα δυνατά «χαρτιά» που διαθέτει η Ελληνική αεροπορία είναι οι πύραυλοι Patriot.
Πύραλοι με αποτελεσματικότητα που αγγίζει το 100%.
Το MEGA και ο συντάκτης  Άμυνας, Μαρίνος Γκασιάμης, επισκέφθηκαν τη μονάδα αεράμυνας με το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, συζητώντας με τα στελέχη που χειρίζονται τις συστοιχίες πυραύλων.
Εξάλλου, πρόκειται για μια απόλυτα μάχιμη μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας παρά το γεγονός πως για την εκπλήρωση της αποστολής της δεν χρησιμοποιεί αεροπλάνα αλλά τα καταρρίπτει.
Η παρθενική εμφάνιση των Patriot έγινε κατά την διάρκεια του πρώτου πολέμου στον Περσικό Κόλπο, αντιμετωπίζοντας με σημαντική επιτυχία τους περίφημους Scud που εκτόξευε ο Σαντάμ Χουσείν κατά τις διεθνούς συμμαχίας και του Ισραήλ.
Όταν εντάχθηκαν στην Πολεμική Αεροπορία πρόσθεσαν ένα ακόμα στρώμα στην αεράμυνα της χώρας, «κλειδώνοντας» επί της ουσίας τον εναέριο χώρο του Αιγαίου.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του το προσωπικό που επανδρώνει την μονάδα, άνδρες και γυναίκες είναι ιδιαίτερα καταρτισμένοι.
Η 21Η Μοίρα κατευθυνομένων βλημάτων Patriot είναι η τελευταία γραμμή της αεράμυνας της Αττικής για αυτό δεν είναι και τυχαίο το προσωνύμιο «Φύλακες Άγγελοι».
Έτσι, σε υποτιθέμενο σενάριο πολεμικής σύρραξης, κάποιο από τα αντίπαλα μαχητικά περάσει τον «φραγμό», οδεύοντας προς την Αττική, θα έχει να κάνει με τους πυραύλους του συστήματος Patriot  της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία σίγουρα δεν θα έχει πει την τελευταία της λέξη.
Κι αυτό, καθώς οι πιθανότητες κατάρριψης του «εχθρικού» ίχνους αγγίζουν το 100%.
megatv
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά