Τα εδάφη Ελλάδας και Τουρκίας εκατέρωθεν της ευθυγράμμισης του Έβρου

Αυτός είναι χάρτης των συνόρων, όπως φαίνεται από το δορυφόρο της google στην περιοχή των Φερών.
Τα μπλε σημεία είναι ελληνικά εδάφη ανατολικά της ευθυγράμμισης και τα κόκκινα τουρκικά δυτικά της ευθυγράμμισης του Έβρου.

Το μπλε σημείο με το βέλος, είναι το επίμαχο σημείο όπου βρέθηκαν τουρκικές δυνάμεις, ενώ στο μεγάλο κόκκινο σημείο έχει στηθεί τσαντίρι από Τούρκους.
Μετά την ευθυγράμμιση του Έβρου το 1955 δεν υπήρξε ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και οι εκτάσεις παρέμειναν ως είχαν πριν γίνουν οι παρεμβάσεις. Η παλιά κοίτη του Έβρου έχει φραχτεί και όπως φαίνεται από την δορυφορική απεικόνιση τα εδάφη παραμένουν ως είχαν πριν το 1955.

thrakinea
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά