Πρόταση ΠΟΕΣ για τα Οδοιπορικά έξοδα προσωπικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Π.Ο.Ε.Σ. - Οδοιπορικά έξοδα προσωπικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας
ΘΕΜΑ Οδοιπορικά Έξοδα Μετακινούμενου Προσωπικού
α. ΠΔ 200/1993 (ΦΕΚ Α΄ 75, «Περί Οδοιπορικών Εξόδων Εσωτερικού του Στρατιωτικού Προσωπικού των ΕΔ»)
β. Το από 15.5.2020 Δελτίο Τύπου Υ.ΝΑ.Ν.Π.
Αξιότιμε κε Αρχηγέ.
Όπως ήδη ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το (β) σχετικό, από τη 18η.5.2020 έως και τη 15η.6.2020, ένα από τα μέτρα που ελήφθησαν για την πρόληψη και αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές είναι η χρήση κάθε καμπίνας από ένα (1) άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια (συγγενείς πρώτου βαθμού), οπότε μπορούν να είναι έως 4 άτομα, ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.
Από την πρώτη μέρα κιόλας εφαρμογής των ως άνω μέτρων συνάδελφοί μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα γραφειοκρατικό και τυπικό κατά την άποψή μας θέμα, σημαντικό όμως για αυτούς, για το οποίο πρέπει να δοθεί λύση άμεσα. Συγκεκριμένα, συνάδελφοί μας που κλήθηκαν να μεταβούν, για υπηρεσιακούς λόγους, από την Κρήτη στον Πειραιά/Αθήνα με υπηρεσιακά οχήματα, ως οδηγοί και συνοδοί αυτών, κλήθηκαν να καταβάλλουν αντίτιμο εισιτηρίου (διπλάσιο σχεδόν) που αντιστοιχεί σε μονόκλινη καμπίνα και όχι σε τετράκλινη όπως δικαιούνται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθόσον η ναυτιλιακή εταιρία, μέσω της οποίας μετακινήθηκαν, δεν μπορούσε να εκδώσει εισιτήριο τετράκλινης καμπίνας. Οι υπόψη συνάδελφοι με την επιστροφή τους και την κατάθεση των δικαιολογητικών που απαιτούνται, θα λάβουν το χρηματικό ποσό που αναλογεί σε τετράκλινη καμπίνα, γιατί δυστυχώς έτσι προβλέπεται και όχι το πραγματικό ποσό που κατέβαλλαν.
Γνωρίζοντας ότι το ανωτέρω πρόβλημα δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί και εκτιμώντας ότι ενόψει της ευχέρειας που διαθέτει η Υπηρεσία μπορούν να ικανοποιηθούν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι παρακαλούμε όπως διερευνήσετε και εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα καταβολής της διαφοράς που αντιστοιχεί σε κάθε έναν μετακινούμενο.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για το προσωπικό και την προσπάθειά σας να ξεπεραστούν οι όποιες πρωτόγνωρες δυσκολίες παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά