Παναγιωτόπουλος: κρίση του Διοικητή η διευκόλυνση συζυγων στρατιωτικών για το σχολείο του παιδιού όπως και οι ώρες απουσίας
Το μπαλάκι στους Διοικητές πετά ο Ν. Παναγιωτόπουλος για θέματα συζύγων στρατιωτικών όπως και αναφέρει ότι πρέπει να συμπληρώνουν το 40ωρο την εβδομάδα:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Απόστολος Αβδελάς με θέμα «Διευκολύνσεις συζευγμένων Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: Ο καθορισμός της ώρας έναρξης και λήξης εργασίας του προσωπικού των Στρατιωτικών Μονάδων και Υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), λαμβανομένης υπ’ όψη της ιδιαιτερότητας της φύσης της αποστολής του, ρυθμίζεται από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Τυχόν τροποποίηση θα οδηγούσε σε ευθεία παρέκκλιση, χωρίς ειδικό λόγο, τόσο από την υποχρέωση των στελεχών για συμπλήρωση πενθήμερης εργασίας σαράντα (40) ωρών, όσο και αντίστοιχη παραβίαση του θεσμοθετημένου ωραρίου (έναρξη - λήξη) εργασίας. Επιπρόσθετα, θα αποτελούσε εν δυνάμει πηγή νομικών επιπλοκών και διενέξεων, δεδομένου ότι μόνον ο χρόνος κατά τον οποίον τα στελέχη μεταβαίνουν απευθείας και μέσω του συνηθισμένου δρομολογίου από την οικία στη Μονάδα και αντίστροφα, για ανάληψη υπηρεσίας ή μετά τη λήξη αυτής, αποτελεί διατεταγμένη υπηρεσία και ως τέτοια διαφοροποιεί τις έννομες συνέπειες (προστασία των στελεχών) που απορρέουν από συμβάντα (τροχαία ατυχήματα κ.λπ.) που λαμβάνουν χώρα κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα. Τυχόν διευκόλυνση στρατιωτικών, οι οποίοι εύλογα συνοδεύουν τα τέκνα τους σε σχολικές μονάδες δεν δύναται να ρυθμισθεί με πάγιο και διαρκή χαρακτήρα, αλλά περιστασιακά σε διοικητικό επίπεδο και στο πλαίσιο εκτίμησης λόγων ανωτέρας βίας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαταράσσεται η επιχειρησιακή λειτουργία και ετοιμότητα και η ασφάλεια των Μονάδων, Υπηρεσιών και Πολεμικών Πλοίων των ΕΔ.


Τέλος, η κάθε Διοίκηση λαμβάνει, κατά την κρίση της, μέτρα για την αναπλήρωση των ωρών απουσίας του προσωπικού από την εργασία του, ώστε να τηρείται απαρέγκλιτα το προβλεπόμενο από τη σχετική νομοθεσία 40ωρο εργασίας εβδομαδιαίως.

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά