Στο "κόκκινο" ο Έβρος: Ενισχύεται η μεθόριος με 400 αστυνομικούς

© Παρέχεται από: capital.gr
Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ με την απόφαση για έκτακτη ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο.
Ειδικότερα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανησυχεί για ενδεχόμενη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών, όπως είδαμε στο παρελθόν να πραγματοποιούνται ανάλογα σχέδια με ενορχηστρωτή την Τουρκία. Γι' αυτό στέλνει 400 αστυνομικούς από όλη την Ελλάδα για να ενισχύσουν την ήδη μόνιμη δύναμη των 750 ανδρών, ενώ στο σημείο βρίσκεται και 100μελής δύναμη της Frontex.
Πρόκειται για διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες των ΟΠΚΕ που θα πάρουν θέσεις -κυρίως- στην περιοχή των Φερρών και στο Τυχερό Έβρου, καθώς και σε σημεία που πραγματοποιούνται εργασίες για την κατασκευή του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Στη διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι "στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Ενισχύουμε για εκτέλεση περιπολιών κατά απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση για όσους αστυνομικούς…".

Οι ελληνικές Αρχές είναι αποφασισμένες να μην επιτρέψουν σε κανέναν να ελπίζει ότι μπορεί να εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, όπως συνέβη με την οργανωμένη προσπάθεια από την Τουρκία στον Έβρο στις αρχές του περασμένου Μαρτίου.
ΠΗΓΗ: TheToc.gr
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά