Ανακοίνωση για Δικαστική Διεκδίκηση ΕΜΘ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ομοσπονδία μας έχει κατ’ επανάληψη απευθυνθεί στις Πολιτικές Ηγεσίες του Υπουργείου Άμυνας για την χρόνια αδικία που υφίστανται οι προερχόμενοι από ΕΜΘ συνάδελφοι, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως προσωπικό τρίτης κατηγορίας. Ο ν.4609/2019, αντί να επιλύσει τις αδικίες αυτές, μάλλον τις επεξέτεινε αφού έδωσε μεν στους ΕΜΘ τη δυνατότητα προαγωγής σε βαθμό Αξιωματικού, ωστόσο δεν βελτίωσε την αντίστοιχη μισθολογική τους αντιμετώπιση.
Παραμένουν στην Γ’ Κατηγορία του νέου μισθολογίου (Ν.4472/2017),
η οποία απευθύνεται, σύμφωνα με τη δομή και διάρθρωσή της, αποκλειστικά σε υπαξιωματικούς, τη στιγμή που εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ΕΜΘ, μετά τη διάταξη του άρθρου 4 του Ν.4609/2019, έχουν ήδη προαχθεί ή αναμένεται άμεσα να προαχθούν σε Ανθυπολοχαγούς,  χωρίς να λαμβάνουν αντίστοιχες αποδοχές. Την ίδια στιγμή μάλιστα, άλλες κατηγορίες προσωπικού μη προερχόμενες ομοίως από παραγωγικές σχολές, αμείβονται με τις αποδοχές της Β’ Κατηγορίας!!!.
Οι μισθολογικές απώλειες που υφίστανται οι ΕΜΘ από την άνιση αυτή μεταχείριση, προκειμένου μάλιστα για τους Ανθυπασπιστές και Ανθυπολοχαγούς, ανέρχονται από 76 ευρώ έως και 126 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με το βαθμό και τα έτη υπηρεσίας καθώς επίσης θα υπάρχει διαφοροποίηση στις μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές, τα μερίσματα και τα εφάπαξ.
Δυστυχώς, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η δικαστική διεκδίκηση είναι μονόδρομος, αφού μόνο έτσι διασφαλίζονται οι αξιώσεις καθενός συναδέλφου.
Η Ομοσπονδία μας έχει ήδη δώσει τις σχετικές κατευθύνσεις στους νομικούς συμβούλους της και εξειδικευμένα δικηγορικά γραφεία, ώστε να διερευνηθεί ο αποτελεσματικότερος και οικονομικότερος τρόπος διεκδίκησης, προς όφελος ΟΛΩΝ των συναδέλφων προερχόμενων του θεσμού των ΕΜΘ.
Άμεσα θα δοθούν πληροφορίες και κατευθύνσεις, με τη συνεργασία των πρωτοβάθμιων Ενώσεων της Ομοσπονδίας μας, για το κόστος, τη διαδικασία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Η ΠΟΜΕΝΣ προωθεί και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, και δεν διστάζει να προτείνει την οργανωμένη και μεθοδική διεκδίκησή τους.
Για την  Εκτελεστική Γραμματεία
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   
Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)
Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

 1. Τώρα που δημιουργήθηκε νέο σωματείο από τους ΕΜΘ τρέχουν κάποιοι να κρατήσουν τα συγκεκριμένα στελέχη πριν αποχωρήσουν από ενώσεις και δευτεροβάθμιες..
  Προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν τεχνίτη κρίση με άλλη κατηγορία εθελοντών του ν.445/74 που έχει και το ξέρουν πολύ καλά την ίδια ιεραρχική και μισθολογική εξέλιξη με τους ΑΣΣΥ αφού έτσι το όριζε ο νομοθέτης μέχρι τα έτη 1989-1990.
  Φυσικά και πρέπει όμως από την στιγμή που γίνονται αξκοι και οι ΕΜΘ
  να αλλάξουν μισθολογική κατηγορία από γ σε β γιατί είναι αξκοι από προέλευση υπξκου.
  Ζήτω συγνώμη που αναφέρω το πρόθεμα ΕΜΘ το οποίο πραγματικά δεν θα πρέπει να υπάρχει όπως ούτε για τους εθελοντές και τις εθελοντριες παρά μόνο ο όρος μόνιμος μιας και έχει έρθει ύστερα από ανάλογη δοκιμασία πολλών ετών τόσο στο εργασιακό χώρο όσο και στην άψογη διαγωγή των παραπάνω στελεχών του ν.445/74.
  Γιατί πάλι πρέπει να πληρώσουμε δικηγόρους για τα αυτονόητα;
  Θυμάμαι έχουμε πληρώσει για τα περιβόητα 176ευρω τι είχε γίνει με αυτά; ΤΙΠΟΤΑ
  Για τα νυχτερινά ; ΑΝΑΒΟΛΕΣ.
  Τώρα τι;
  Πολλά χρήματα άσκοπα για τα αυτονόητα.
  Θα ήταν πολύ θετικό πιστεύω στο εν λόγω καινούργιο αστικό σωματείο να συμπεριληφθούν και οι εθελοντές και εθελοντριες ανακαταταγεις για να υπάρχει μια φωνή εκπροσώπησης οπότε και όπου χρειαστεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά