Παναγιωτόπουλος : Δεν υπάρχει σενάριο εμπλοκής του στρατού



                       
                                 
           
      Δεν είναι απλή υπόθεση να επιβάλλουν οι ένοπλες δυνάμεις τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στο εσωτερικό της χώρας, «είναι μια συζήτηση πιο μεγάλη, πιο περίπλοκη τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.

Διαβεβαίωσε ότι τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει, ούτε θα πρέπει αυτή τη στιγμή να το βλέπουμε μπροστά μας, ενώ είπε ότι και ο ίδιος έχει ακούσει τέτοια σενάρια να αναπτύσσονται κυρίως από αναρμόδιους παράγοντες. Πρόσθεσε ότι η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή.


     
 

«Σε κάθε περίπτωση για να τα λέμε όλα, θα δούμε πως θα προχωρήσει η κατάσταση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να εμπλακούν οι ένοπλες δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή επίσης θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο. Κανείς δηλαδή δεν έχει ζητήσει από το υπουργείο ή τις Ένοπλες Δυνάμεις να εμπλακούν».
Για τις πληροφορίες αποστολής μεταναστών με κορωνοϊό στην Ελλάδα από την Τουρκία
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου για την αποστολή μεταναστών με κορωνοϊό στην Ελλάδα από την Τουρκία και πως σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζει και πολύ ο ελληνικός σχεδιασμός φύλαξης και προστασίας των συνόρων.
«Ούτως ή άλλως, ήταν άλλωστε αρκετά πιθανό ανάμεσα στους πληθυσμούς που έχουν και είχαν σκοπό να παραβιάσουν τα σύνορά μας, με τη συνδρομή όπως αποδείχθηκε της Τουρκίας, ανάμεσα τους να είναι και νοσούντες από την ασθένεια.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, τόνισε ότι ασφαλώς πρόκειται για μια υγειονομική παράμετρο που προσμετράται στο σχεδιασμό και αποτελεί μια επιπλέον ανησυχία.
«Αυτό σημαίνει ότι η αποτροπή που έχουν εντολή και οδηγία από την κυβέρνηση οι δυνάμεις που επιχειρούν στα σύνορα να εφαρμόσουν, θα είναι ακόμη πιο εντατική», σημείωσε.
     
                                  
                   Πηγή: skai.gr
Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/panagiotopoulos-se-skai-gia-metra-den-yparxei-senario-emplokis-tou-stratou
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά