Ανακοίνωση ΠΟΕΣ για το Μισθολόγιο ΕΜΘ

Π.Ο.Ε.Σ. - Μισθολόγιο ΕΜΘ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ΕΜΘ.
Χρόνια τώρα η Π.Ο.Ε.Σ. είναι γνωστή σε όλες και όλους σας για τη μεθοδική δουλειά της και τα αποτελέσματα που έφερε, σε πλήθος χρόνιων προβλημάτων μας, με μετρημένα και σταθερά βήματα και τακτική.
Το βαθμολογικό ζήτημα που απασχολούσε το θεσμό σας, το θεσμό των ΕΜΘ, ήταν ένα από τα βασικότερα θέματα που έβαζε στην ατζέντα των συζητήσεων με τους φορείς, μέχρι της τελικής του λύσης. Άλλωστε η Π.Ο.Ε.Σ. ήταν αυτή που ανέδειξε τη διαφορετική βαθμολογική αντιμετώπισή σας έναντι συναφούς θεσμού.
Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια για να μπορέσει ένα δίκαιο βαθμολογικό αίτημά σας να ωριμάσει και να πραγματοποιηθεί μέσω νομοθετήματος. Όλα αυτά τα χρόνια το βασικό επιχείρημα της άλλης πλευράς, της συνιστώσας διοίκησης, ήταν ότι δύο (2) δικαστικές αποφάσεις ανέτρεπαν τα όποια δικά μας επιχειρήματα. Βλέπετε, τότε, κάποιοι σας «έσπρωξαν» να προστρέξετε σε δικηγορικά γραφεία, τάζοντας λαγούς με πετραχείλια, για ένα θέμα το οποίο δεν ήταν νομικό, αλλά θέμα καθαρά πολιτικής και στρατιωτικής βούλησης. Ωρίμανσης της πολιτικής και στρατιωτικής σκέψης.
Μπορεί να μην επιτεύχθηκε το επιθυμητό αποτέλεσμα, όμως το πρώτο βήμα έγινε. Ο φέρον βαθμός του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων και αυτός, αποστρατευτικά, του Υπολοχαγού και αντιστοίχων, έγινε μετά από καθημερινή πίεση προς την απερχόμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, παρά τις αντίθετες στρατιωτικές απόψεις που ακούγονταν. Όμως έγινε.
Ο μισθός είναι αντίστοιχος του βαθμού. Με την κατάρτιση του μισθολογίου, ο βαθμός του Ανθυπολοχαγού για το θεσμό των ΕΜΘ δεν υπήρχε. Ποια είναι λοιπόν η φυσική συνέχεια του όλου εγχειρήματος, το οποίο επαναλαμβάνουμε, πρέπει να γίνεται πάντα με προσεκτικά βήματα και τακτική; Η φυσική και αυτεπάγγελτη συνέχεια του εγχειρήματος είναι η κατάρτιση νέων κλιμακίων για το νέο βαθμό στα βαθμολογικά πλέον δεδομένα του θεσμού των ΕΜΘ. Και αυτό θα γίνει.
Η Ομοσπονδία μας είναι σε θέση, με ασφαλείς πληροφορίες από πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, να γνωρίζει ότι, ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες καταρτίζουν το νέο μισθολόγιο. Όλο αυτό το διάστημα η Ομοσπονδία μας δεν καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια, επιχαίροντας με επικοινωνιακά τρικ.
Κατόπιν τούτων θεωρούμε ότι, οποιαδήποτε υποσχόμενη δικαστική διεκδίκηση για την επίλυση μιας αυτεπαγγέλτως οφειλόμενης ενέργειες, που ούτως ή άλλως θα επισυμβεί σε σύντομο χρόνο, υποκρύπτει μόνο υφαρπαγή κόστους ενίσχυσης δικαστικών αγωγών, που ίσως αποβεί και μοιραία για την πορεία του εγχειρήματος, έτσι όπως έως σήμερα έχει διαμορφωθεί.
Θεωρούμε ότι όλες και όλοι σας έχετε την κρίση και τη βούληση να πράξετε αναλόγως. Μην επιτρέψετε να επαναληφθεί για ακόμη μία φορά ένα δικαστικό βατερλώ.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τις θέσεις της ΠΟΕΣ και ιδιαίτερα στο να περιμένουμε να πράξει το σύστημα τα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά