Παναγιωτόπουλος: Μέριμνα για τις εγκύους, στα στελέχη σε μακρά αναρρωτική και ΕΥ






Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι κ.κ. βουλευτές Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Μέτρα διαχείρισης και προστασίας κατά του κορωνοϊού», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Για τις γυναίκες, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες διανύουν τους πρώτους μήνες της κύησης έχει γίνει σύσταση στα Γενικά Επιτελεία για την κατά προτεραιότητα απομάκρυνσή τους από τον εργασιακό χώρο, με την κρίση των Διοικήσεων. Αναφορικά με τη διαδικασία χορήγησης άδειας κυήσεως παραμένει ως είχε προ της λήψης μέτρων, δηλαδή κατόπιν προσωπικού ραντεβού των ενδιαφερομένων στελεχών με την οικεία επιτροπή απαλλαγών.

Σε ό,τι αφορά στα εν ενεργεία στελέχη που βρίσκονται σε μακρά αναρρωτική άδεια, η οποία λήγει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έχει ανασταλεί η εξέτασή τους έως την 26η Απριλίου 2020.

Επίσης έχει ανασταλεί η επανάκριση εν ενεργεία στρατιωτικών Ελαφράς Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Γραφείου, Υπηρεσίας Ξηράς και Υπηρεσίας Εδάφους, όπως καθορίζονται ανά Επιτελείο, που συμπληρώνουν 5ετία εντός 2020, καθώς και η κατά περίπτωση εξέταση ασθενών με αυτοπρόσωπη παρουσία που παραπέμπονται από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.


  
Τέλος, για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων  και για τα στελέχη που στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον διαμένουν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, έχουν εκδοθεί λεπτομερείς και επικαιροποιημένες οδηγίες προστασίας από τον Covid-19.

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά