ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ -ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID 19

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
email:espeep2012@gmail.com
Aρ.Πρωτ.:      254/2020
Ιωάννινα, 29 Μαρτίου 2020 




 ΠΡΟΣ:    Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.


 ΚΟΙΝ  :     Βουλευτές Ηπείρου

ΘΕΜΑ :    Οι Έλληνες Στρατιωτικοί βάλανε για άλλη μια φορά πλάτη και προστάτευσαν την Πατρίδα  .Να ληφθούν επιπλέον  μέτρα προστασίας για αυτούς και τις οικογένειές τους από την πανδημία   του COVID-19 (Προτάσεις Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου).

                  
             Η Ένωσή μας έχει γίνει δέκτης αναφορών  συναδέλφων  και κατόπιν μελέτης προτείνει τα παρακάτω άμεσα μέτρα προστασίας  για αυτούς και κατ επέκταση στις οικογένειές τους εφόσον το λειτούργημα του Στρατιωτικού αλλά και η ιδιαιτερότητα  της εργασίας του δεν επιτρέπουν  πολλές φορές  την απομόνωση η την παύση κύριων καθημερινών δραστηριοτήτων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
             Χαρακτηριστικό παράδειγμα  των ανωτέρω είναι οι Έλληνες στρατιωτικοί από την πρώτη στιγμή της δύσκολης κατάστασης στα  σύνορα του Έβρου και στο Αιγαίο μας βάλανε για άλλη μια φορά πλάτη και μην υπολογίζοντας για άλλη μια φορά ούτε τον εαυτό τους αλλά πολλές φορές ακόμη και την οικογένειά τους κρατήσανε και συνεχίζουν  να το κάνουν την Πατρίδα  όρθια για άλλη  μια φορά. Πολλοί  δε από αυτούς μεταβήκανε εκεί από την περιοχή μας.
            Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου προτείνει τα παρακάτω άμεσα μέτρα προστασίας  του προσωπικού:
             1. Να προβλεφτεί από το ΥΠΕΘΑ κονδύλι για <<Ατομικά μέτρα προστασίας προσωπικού  από την πανδημία COVID-19 >>από τα οποία άμεσα θα χορηγηθούν σημαντικά ποσά αναλόγως την δύναμη των Μονάδων για ατομικά μέσα προστασίας προσωπικού (Μάσκες –γάντια –αντισηπτικά –απολυμαντικά κλπ).Κανένας συνάδελφος και οπλίτης θητείας χωρίς ατομικά μέτρα προστασίας .
             2. Ειδική μέριμνα στους συναδέλφους που εκτελούν 24ωρες υπηρεσίες με άμεση χορήγηση πέραν των ανωτέρω  και καθημερινή απολύμανση των χώρων που διαβιούν τόσο οι ίδιοι όσο και το υπόλοιπο προσωπικό που εκτελεί υπηρεσίες. Η απολύμανση  να γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα συνεργεία που ήδη υπάρχουν .
            3.  Να δοθεί άμεση λύση  με τις προσωρινές διαθέσεις οπλιτών θητείας σε άλλες περιοχές της Πατρίδας,  ώστε να αποφεύγεται η συνεχής μετακίνηση προσωπικού από την περιοχή μας και ο συγχρωτισμός του με προσωπικό  που υπηρετεί σε άλλες περιοχές(Έβρος –άλλες υπηρεσιακές ανάγκες).
           4.  Άμεση αναστολή εκτέλεσης υπηρεσιών  στα  κέντρα μεταναστών Κατσικά και Δολιανών  που η Ένωσή μας έχει ζητήσει την κατάργησή τους με σειρά εγγράφων μας.
           5.   Η  υπενθύμιση στις  τοπικές αστυνομικές αρχές  ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εξαιρείτε της απαγόρευσης μετακίνησης  όταν εκτελεί τα καθήκοντά του διότι μας αναφέρθηκε περιστατικό ελέγχου σε συνάδελφο που εξήλθε  μετά από εκτέλεση υπηρεσίας στον οποίο ζητήθηκαν έγγραφα για την πιστοποίηση αυτής .
           6.  Να χορηγηθούν  ειδικές στολές  στο προσωπικό που από την φύση των καθηκόντων του καλείτε ως συνοδηγός η οδηγός να μεταφέρει ύποπτα περιστατικά στο ΣΤΕΠ της περιοχής μας.
          7.   Τέλος ζητούμε η άδεια ειδικού σκοπού που ζήτησε να χορηγηθεί  στα μόνιμα στελέχη η Ομοσπονδία μας  για την εορτή του Πάσχα να επεκταθεί  και στους οπλίτες θητείας ώστε να αποφευχθεί  η παρουσία  αριθμού οπλιτών  σε θαλάμους  το οποίο γίνεται μετά την αναστολή των εξόδων και  των αδειών σε αυτούς, παρά την προσπάθεια  όλων των διοικήσεων που έχουν εξαντλήσει κάθε μέσο αποφυγής  συγχρωτισμού μεγάλου αριθμού οπλιτών σε θαλάμους .
                 Κανένας συνάδελφος χωρίς ατομικά μέτρα προστασίας .Η Υπηρεσία να αναλάβει τις ευθύνες της.

        
               Οι Βουλευτές Ηπείρου παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.
            Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο
-Ο-
Πρόεδρος

Θεοδώρου Γεώργιος
Ταγματάρχης (ΠΖ)
6937453787


-Ο-
Γενικός Γραμματέας

Στρατσιάνης Παναγιώτης
                     ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)
6936563126

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά