Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από αυτά που προβλέπει η νομοθεσία και να τιμωρήσετε όλους αυτούς που δεν την εφαρμόζουν




Ακολουθεί επιστολή αναγνώστη:



Είναι αδιανόητο και παράλογο όταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος ομιλεί για δικαιοσύνη, συνείδηση και φιλότιμο, όταν όλοι οι πολιτικοί και υπουργοί σέβονται τις απόψεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου τους και να ομιλούν και οι ίδιοι για λογική, συναίνεση, πατριωτισμό, δικαιοσύνη, κλπ. Στην κρίσιμη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας, λόγο της πανδημίας και του προσφυγικού, δεν έχουμε ξεπεράσει την οικονομική κρίση και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της γείτονας χώρας, δυστυχώς η πολιτική ηγεσία πάντα βλέπει τον ελληνικό λαό να κάνει τα μέγιστα στις δυσκολίες και να δείχνει σε όλους τους υπόλοιπους λαούς παγκοσμίως πόσο περήφανοι, μαχητές, ικανοί, φιλότιμοι, κλπ είμαστε ως λαός και αποδεικνύουμε περήφανα ότι τιμούμε τους προγόνους μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. 

Ευελπιστούμε ότι κάποτε και η πολιτική ηγεσία θα σταματήσει να λέει πολλά και να υπόσχεται πολλά και θα πράξουν επιτέλους τις υποσχέσεις τους βάση των λεγόμενων τους, αυτό όμως που είναι αδιανόητο είναι να μην απομένουν την δικαιοσύνη και να μην εφαρμόζουν την νομοθεσία και να πράττουν  κάποιοι βάση δικών τους απόψεων και συμφερόντων και συνεχίζουν να λειτουργούν απαξιωτικά και με ανομίες για τους υπόλοιπους. 

Επανειλημμένα έχω αναφερθεί στο θέμα των ηθικών αδικιών των στελεχών στο Πολεμικό Ναυτικό όπου δεν υπάρχει καμμιά μέριμνα και καμμιά ενέργεια από τον αρμόδιο Β κλάδο και τους αρμοδίους για τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη μη σχολών και δυστυχώς δημιουργούν και περισσότερα ώστε να δείχνουν την απαξίωση τους με οποιοδήποτε τρόπο και ενέργειες αρκεί να δημιουργείτε αρνητικό κλίμα για τα στελέχη μη σχολής και θετικό κλίμα για αυτούς που πάντα σε υπερβολικό βαθμό ευεργετούν τους ιδίους στελέχη ΑΣΣΥ του 1982 έως και 1991. Πρόσφατο παράδειγμα ενώ είχαν κρατήσει από την 4η σειρά άνω των 50 στελεχών ως ΕΟΘ από τους 75επανάφεραν από την 4η σειρά και δεν κράτησαν κανέναν εθελοντή ΕΟΘ από τους 4 επανάφεραν τον Μάρτιο και άλλους 7 και φυσικά κανέναν εθελοντή.  

Έυγε Κ. Υπουργέ, όπως εύγε καθώς ακόμα δεν μας προήγατε στην ενέργεια στον βαθμό του Αντιπλοίαρχου 'όπως προβλέπεται σύμφωνα νομοθεσίας και το παραβλέπετε, όπως ομιλούσατε για πρόσληψη 2000 ΕΠΟΠ όπου έχει πάνω από δέκα έτη να πάρει το στράτευμα και ειδικά στο ΠΝ ο μέσος όρος ηλικίας στα πλοία είναι άνω των 45ετών και φυσικά είναι στελέχη μη σχολής γιαυτό αδιαφορείτε και αδιαφορεί και η στρατιωτική ηγεσία, αν ήταν στελέχη ΑΣΣΥ στα πλοία θα είχαν κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες και αλλάξατε άποψη και θέλετε ΟΒΑ, τις λεγόμενες καθαρίστριες με σύμβαση 3ετής όπου κάνουν τα πάντα, αμείβονται μηδαμινά 800ευρώ και δίχως την ελπίδα της μονιμότητας, γιαυτό ποτέ σε διαγωνισμούς για ΟΒΑ δεν υπήρχε ποτέ η ανάλογη προσέλευση υποψηφίων ούτε για να καλύψουν και το απαιτούμενο ποσοστό.
 Έυγε ακόμα γιατί σε δήλωση σας είπατε ότι δεν θα προάγονται τα στελέχη μη σχολής και θα τηρούνται τα λεγόμενα των προκηρύξεων τους, ενώ στα στελέχη σχολής εξ υπαξιωματικών τα έχετε δώσει όλα και νόμιμα και άνομα, εσείς και οι προηγούμενες πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες, άσχετα αν υπάρχει νομοθεσία που δεν εφαρμόζετε έως και σήμερα για τα στελέχη μη σχολής, καθώς και στελέχη όπου με ΠΔ  09/01/2020 που αφορά στην προαγωγή Ανθυπασπιστών για σημαιοφόροι ακόμα δεν έχει προβεί κανείς από το ΠΝ για την υλοποίηση του ΠΔ, φυσικά όσοι αποστρατεύονται παίρνουν τον βαθμό εκεί εφαρμόζετε, ενώ τα στελέχη σχολής οι προαγωγές τους εφαρμόζονται τάχιστα. 
Κ. Υπουργέ εύχομαι ειλικρινά να γίνονται όλα αυτά εν αγνοίας σας, αν και από τα δημοσιεύματα είστε ενήμερος, ελπίζω να κατανοήσετε τα στελέχη μη σχολής και να πράξετε τα δέοντα γιατί τους το οφείλετε δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από αυτά που προβλέπει η νομοθεσία και να τιμωρήσετε όλους αυτούς που δεν την εφαρμόζουν εσκεμμένα, αν πραγματικά θέλετε να αισθάνονται τα στελέχη την δικαιοσύνη και να αμείβονται τουλάχιστον ηθικά όπως τους αρμόζει, όταν καθημερινά και κάτω από δύσκολες συνθήκες αγωνίζονται γιαυτά που ομιλείτε και επευφημείτε η Πολιτική και η Στρατιωτική ηγεσία αλλά δεν τα εφαρμόζετε για όλα τα στελέχη και κυρίως σε αυτούς που πραγματικά αγωνίζονται στις μονάδες και όχι στα γραφεία. 

Β.Π
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά