Τρία νέα κρούσματα στρατιωτικών, δύο στο Κέντρο Υγείας Εχίνου


Επιδεινώνεται επικίνδυνα, η κατάσταση με τον κοροναϊό στην Ξάνθη.
Τρία νέα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στο στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη, στο Πετροχώρι Ξάνθης , σύμφωνα με τις πληροφορίες του xanthi2.gr Πρόκειται για στρατιωτικούς, ο ένας εκ των οποίων είχε επιστρέψει μάλιστα από υπηρεσία στον Έβρο, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση ενώ έχει ξεκινήσει απολύμανση στους χώρους του στρατοπέδου.  Όπως είναι γνωστό ένα κρούσμα, που αποδείχτηκε μοιραίο, υπήρχε στο στρατόπεδο Βόγδου, στους Τοξότες και άλλα 4 φέρεται να υπάρχουν στο στρατόπεδο Στογιαννίδη στο Βανιάνο.
Τέλος, με βάση του ρεπορτάζ του xanthi2.gr, δύο είναι τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στο Κέντρο Υγείας Εχίνου και οδήγησαν σε καραντίνα. Μια νοσηλεύτρια ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα την περασμένη εβδομάδα με αποτέλεσμα να νοσήσει ενώ μια γιατρός διαγνώστηκε επίσης με κοροναϊό τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να κλείσει το Κέντρο και να τεθεί σε καραντίνα όλο το προσωπικό. Για την εξυπηρέτηση του Εχίνου, που είναι σε καραντίνα, έχει ενισχυθεί με 4 γιατρούς το περιφερειακό ιατρείο της Σμίνθης και βρίσκεται εκεί σε 24ωρη βάση το ασθενοφόρο.
Τα συνολικά κρούσματα έχουν φτάσει τα 17 στην Ξάνθη ενώ με αγωνία αναμένονται 165 τεστ που έχουν γίνει φοιτητές που επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία και τέθηκαν σε καραντίνα.
Έκτακτα μέτρα θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή ενημέρωση του Υπ. Υγείας, μετά και από σχετικές εισηγήσεις των τοπικών αρχών, θα ανακοινωθεί η κλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων σε όλο το νομό Ξάνθης και ειδικά στην πόλη. Μάλιστα, δεδομένο είναι ότι θα επεκταθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές όπου αθλούνται οι βαδίζουν οι πολίτες, όπως η Νεάπολη, καθώς παρατηρείται συγχρωτισμός της τελευταίες μέρες.
Δεν πρόκειται για καραντίνα αλλά για σταδιακή κλιμάκωση των περιορισμών στην κυκλοφορία.
xanthi2
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά