Π.Ο.Ε.Σ. - Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. - Μας ξεχάσατε στον Έβρο

Π.Ο.Ε.Σ. - Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. - Μας ξεχάσατε στον Έβρο
ΘΕΜΑ Διοικητική Μέριμνα Στελεχών
ΣΧΕΤ  : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 200/30.3.2020 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.
Σας αποστέλλουμε, συνημμένως το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), με το οποίο μας μεταφέρεται η φωνή των συναδέλφων μας – μελών της, που επιφορτισμένοι με την υποχρέωση της συνδρομής τους για τη φύλαξη των χερσαίων μας συνόρων στον Έβρο και διατέθηκαν σε Μονάδες αυτού την 20 Μαρ 20, παραμένουν υπό το αυτό καθεστώς για 10η συνεχόμενη μέρα, καθώς δεν έχουν εισέτι αντικατασταθεί, παρά την καθημερινή διαβεβαίωση των Διοικήσεών τους για αντικατάσταση, η οποία διαρκώς παρατείνεται για την επόμενη ημέρα.
.........................
ΘΕΜΑ : Προσωπικό – Διοικητικά – Οικονομικά
Αξιότιμε Στρατηγέ.
Μέλη – συνάδελφοί μας που υπηρετούν σε Μονάδες – Ανεξάρτητες Υπομονάδες της Π.Ε. Ξάνθης, επιφορτισμένοι με την υποχρέωση της συνδρομής τους για τη φύλαξη των χερσαίων μας συνόρων στον Έβρο και διατέθηκαν σε Μονάδες αυτού την 20 Μαρ 20, παραμένουν υπό το αυτό καθεστώς για 10η συνεχόμενη μέρα, καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχουν αντικατασταθεί από συναδέλφους τους, παρά την καθημερινή διαβεβαίωση των Διοικήσεών τους για αντικατάσταση, η οποία διαρκώς παρατείνεται για την επόμενη ημέρα.
Θεωρώντας ότι η καθημερινή παράταση της αντικατάστασής τους που δεν υλοποιείται, αλλά μετατίθεται χωρίς συγκεκριμένο ή επίσημο χρονικό πλάνο, δημιουργεί αίσθημα αδικίας, αγωνίας και αβεβαιότητας, καθώς οι υπόψη συνάδελφοί μας εξαναγκάζονται να διαβιούν σε δυσμενείς συνθήκες, όπως επανειλημμένως έχει αναφέρει η Ένωσή μας, χωρίς αντίστοιχη προετοιμασία υλικών και εφοδίων για επί μακρόν παραμονή εκτός των οικιών τους (εσώρουχα, ρούχα, υλικά προσωπικής περιποίησης κλπ), και κυρίως μακριά από τις οικογένειές τους, οι οποίες υπό την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού –που μαστίζει, συγκριτικά με άλλες πόλεις της Ελλάδας, την ευρύτερη κοινωνία της Ξάνθης- παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες φροντίδας.
Κατόπιν των παραπάνω και παρ’  όλο που αντιλαμβανόμαστε τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του διπλού μετώπου που καλείστε να διαχειριστείτε, παρακαλούμε:
α. Για τη δυνατόν ταχύτερη αντικατάσταση των συναδέλφων μας από κατάλληλο προσωπικό, εξαιρουμένου της Ξάνθης ή τουλάχιστον των Μονάδων που εδρεύουν σε στρατόπεδο της Ξάνθης που είτε προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, είτε διαθέτει ύποπτο κρούσμα αυτού.
β. Για τη χορήγηση επιπλέον απαλλαγών στο ως άνω προσωπικό, ισάριθμων με των επιπλέον ημερών που διατέθηκαν σε Μονάδες του Έβρου.
Η ΠΟΕΣ στην οποία κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται για την κατά κρίση της ενέργειες και υιοθέτησης της πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου που αφορά στη χορήγηση επιδόματος αντιμετώπισης προσφυγικών ροών για το προσωπικό που συνέβαλε σε αυτή την κατεύθυνση.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά