Παναγιωτοπουλος: νομοθετικές ρυθμίσεις για τους ΕΠΟΠ θα δημιουργήσουν προβλήματα



Απάντηση Παναγιωτόπουλου για Νομοθετικές ρυθμίσεις ΕΠΟΠ:

ΘΕΜΑ:  Κοινοβουλευτικός Έλεγχος ΣΧΕΤ. :  Ερώτηση 4529/27-02-2020 της Βουλής των Ελλήνων 

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με θέμα «Νομοθετικές ρυθμίσεις για τους ΕΠΟΠ», σας γνωρίζονται, τα ακόλουθα:
Κατ’ αρχάς διαφαίνεται ότι οποιαδήποτε νομοθετική τροποποίηση επί του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, θα είχε ως αποτέλεσμα ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση γεγονός που ενδεχομένως να μετριαζόταν, εφόσον υπήρχε πρωτοβουλία για εξέταση της δυνατότητας παραμονής των ΕΠ.ΟΠ ως ΕΟΘ, με τον ήδη προβλεπόμενο καταληκτικό βαθμό του Αρχιλοχία και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων.
Παράλληλα όμως, θα προκύψει αθρόα παραμονή χαμηλόβαθμου προσωπικού μακροπρόθεσμα, η οποία πιθανώς να δημιουργήσει δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας αναλογιζόμενοι τα καθήκοντα που προβλέπονται ανά ειδικότητα για τους Υπαξιωματικούς, όσο και την ηλικία που αυτοί θα έχουν μελλοντικά κατά την εκτέλεση των εν λόγω καθηκόντων.
Επίσης, η εξέταση της σκοπιμότητας αφενός, αναλογικής επέκτασης στην κατηγορία των ΕΠ.ΟΠ εξαίρεσης από τα ισχύοντα όρια ηλικίας, αφετέρου της εισδοχής τους στο Σώμα των Αξιωματικών δια της απόδοσης δύο επιπλέον βαθμών, αποτελεί ουσιώδη μεταβολή του σταδιοδρομικού τους ορίζοντα, ο οποίος δεν συνάδει με το σκοπό της σύστασης της εν λόγω κατηγορίας, που είναι η κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών στελέχωσης με χαμηλόβαθμο και ηλικιακά αξιόμαχο, προσωπικό.
 Συνεπώς, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, τυχόν νομοθετικές ρυθμίσεις θα δημιουργήσουν προβλήματα, ιδιαίτερα οικονομικά, και σε κάθε περίπτωση

  
οποιαδήποτε μελλοντική εξέταση του ζητήματος δύναται να προκληθεί κατόπιν στοιχειοθετημένων προτάσεων των Γενικών Επιτελείων και υπό την προϋπόθεση διατήρησης του υπάρχοντος καταληκτικού βαθμού των ΕΠ.ΟΠ, ήτοι αυτόν του Αρχιλοχία και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων, με σκοπό να διατηρηθεί ο τελικός σταδιοδρομικός τους ορίζοντας που θα υπηρετήσει κατά τον πιο πρόσφορο τρόπο τους αρχικούς σκοπούς πρόσληψής τους.

                                              ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ                                                                
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά