Το ΥΠΕΘΑ ακολουθεί την ΚΥΑ , δεν ακούει συλλόγους ασθενών και γιαυτό δεν προσθέτει στελέχη ειδικής κατάστασης




Ύστερα από επικοινωνία μας με Πανελλήνιους Συλλόγους ασθενών μας ενημέρωσαν τι γίνεται και δεν προστίθενται επιπλέον στελέχη με προβλήματα μεγάλα υγείας στις ευπαθείς ομάδες τωρα που κινδυνεύουν με την έξαρση του κορονοιου στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα μας είπαν ότι το ΥΠΕΘΑ δεν ακούει τους Συλλόγους οπότε δεν λαμβάνει υπόψιν την σοβαρότητα της κατάστασης των ασθενών στελεχών .

Όσες φορές και αν προσπάθησαν το άκαμπτο ΥΠΕΘΑ που μεριμνά για τα στελέχη, τους ενημέρωσε ότι αν δεν αλλάξει η ΚΥΑ, το ΦΕΚ , ΠΝΠ κλπ γενικά δεν θα συμπεριληφθεί κανένας άλλος στην λίστα.

Το ΥΠΕΘΑ ακούει μόνο τα γενικά ΦΕΚ κλπ

Μας αναφέρουν εκτός των άλλων που σας αναφέραμε ότι:

¨Κυρία Αμπατζή,
ζητάμε επίμονα να υπάρξει μέριμνα και κατόπιν να προστεθούν και οι ασθενείς που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή κλπ στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που ήδη έχει εκδοθεί και τους δίνει το δικαίωμα χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού 

 Το ΥΠΕΘΑ γνωρίζουμε ότι μόνο αν τροποποιηθεί η συγκεκριμένη ΚΥΑ θα μπορεί να προσφέρει την άδεια ειδικού σκοπού και σε αυτή την κατηγορία ατόμων.


Καταλαβαίνουμε την αγωνία των ασθενών, όμως, μέχρι να διευθετηθεί το θέμα, για το οποίο αρμόδια είναι το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Υγείας, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι χρήση αναρρωτικής άδειας (εφόσον είναι εφιτκό) και πέρνοντας όλες τις σχετικές προφυλάξεις.¨

Επίσης μας ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει μέριμνα για στρατιωτικούς που έχουν άτομο ΑΜΕΑ στην οικογένεια , με την άποψη ότι εργάζονται κανονικά, χωρίς κανόνες ασφαλείας και αν συμβεί κάτι στην εργασία, αν κολλήσουν κορονοιο θα τον μεταφέρουν στο σπίτι.


Άραγε πόσο ενδιαφέρονται κάποιοι να μην φύγουν από τη ζωή συνάδελφοι τους.
Ευχόμαστε μόνο να μην θρηνήσουμε στρατιωτικό προσωπικό
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά