Πολιορκείται το στρατόπεδο "Κυριαζή" στη Λέσβο





Αποστολή: Νίκος Χριστοφάκης - Σωτήρης Σκουλούδης 

Oι κάτοικοι της Μυτιλήνης πολιορκούν στην περιοχή Παγάνη το στρατόπεδο Κυριαζή στο οποίο φιλοξενούνται οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποβιβαστεί στο νησί. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στις θέσεις Καράβα και Διαβολόρεμα επιστρέφουν σταδιακά προς την πρωτεύουσα Μυτιλήνη για να εισέλθουν στο στρατόπεδο γύρω από το οποίο οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές και τους αναμένουν. Η κατάσταση είναι έκρυθμη.


Οι πολιορκητές του στρατοπέδου απειλούν να μην αφήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις να κλείσουν μάτι όλη τη νύχτα.


Σύμφωνα με πληροφορίες σε εξέλιξη βρίσκονται συνομιλίες μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας από τη μια , των Αρχών και της Αστυνομίας από την άλλη προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος στο ολοκληρωτικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει η εκστρατευτική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.


Ήδη δε Λέσβο και Χίο έχουν καταγραφεί 43 αστυνομικοί τραυματίες και ο αριθμός αυτός αναμένεται να μεγαλώσει όσο περνούν οι μέρες και συνεχίζονται οι συγκρούσεις. Υπάρχουν και διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα οι οποίες δεν έχουν επίσημο χαρακτήρα οι οποίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες αστυνομικούς από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας, γεγονός που δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί εάν δεν ειπωθούν όλα επίσημα και ξεκάθαρα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Αστυνομίας.




Γύρω στις 19.30 έγινε γνωστό πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί στο Μαξίμου τον Περιφερειάρχη Βορείοανατολικού Αιγαίου Κ. Μουντζούρη προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο ήδη ολοκληρωτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβερνητική τακτική.







zougla
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά