Νεκρός Τούρκος διοικητής από δυνάμεις του Χαφτάρ

© www.cnn.gr Κόσμος
Τις πρώτες ανθρώπινες απώλειές της από τότε που έστειλε στρατεύματα στη Λιβύη μετράει η Άγκυρα καθώς, όπως επιβεβαίωσε, την ώρα που οι δυνάμεις του Χαφτάρ πανηγυρίζουν ότι εξολόθρευσαν τον διοικητή των τουρκικών δυνάμεων στην αφρικανική χώρα.
«Έχουμε δύο μάρτυρες στη Λιβύη» ανακοίνωσε χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου. 
Αν και ο ίδιος δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες, με μήνυμα στο Twitter το επιτελείο του στρατηγού Χαφτάρ στη Λιβύη ανακοίνωσε ότι «εξοντώθηκε ο διοικητής των τουρκικών δυνάμεων» που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα, δημοσιεύοντας και τη φωτογραφία του. «Ας καεί στην κόλαση», ήταν η φράση που τη συνόδευε.

Τον περασμένο μήνα, η Τουρκία έστειλε στρατιώτες και Σύρους μαχητές στη Λιβύη προκειμένου να στηρίξει την επίσημη κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας στην Τρίπολη.
Η πρωτεύουσα της χώρας βρίσκεται εδώ και δέκα μήνες υπό πολιορκία από δυνάμεις πιστές στον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, το Λιβυκό Εθνικό Μέτωπο του οποίου στηρίζεται από την Αίγυπτο, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ η πρωτεύουσα της Τρίπολης στηρίζεται από την Τουρκία και το συμμαχικό Κατάρ.
 Η Τουρκία μετράει 17 επιβεβαιωμένους νεκρούς σε Συρία και Λιβύη τα τελευταία 24ωρα.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά