Πρόεδρος ΠΟΣ: Απάντηση στο συκοφαντικό δημοσίευμα του κ. ΡοζήΟ Πρόεδρος της ΠΟΣ απαντάει μέσω fb στον νυν Προεδρο και Υποψήφιο ΕΑΑΣ Β. Ροζή:


Πώς απαντάει άραγε κάποιος σ’ ένα λίβελλο; Με τον ίδιο τρόπο; Σιωπά μήπως; Προφανώς όχι! Προβληματίζεται; Σίγουρα ναί, γιατί θα πρέπει να επιλέξει τον καταλληλότερο τρόπο να υπερασπισθεί τον εαυτό του και την αλήθεια, αλλά και να καυτηριάσει ευγενικά τον λιβελλογράφο! Αρχικά λοιπόν είχα σκεφθεί να αγνοήσω ένα ακόμη συκοφαντικό δημοσίευμα του κ. Ροζή. Με την δημοσίευση όμως του «ερωτηματολογίου» του στο διαδίκτυο, ξεπερνάει τα όρια, καθόσον επικαλείται αναλήθειες, προσβλητικά υπονοούμενα, περίεργη επιχειρηματολογία και εμπλέκει άσχετα μεταξύ τους θέματα. Πιθανόν η συγγραφική του δεινότητα να εξαντλείται στον τρόπο αυτόν! Με τον τρόπο όμως αυτό παραπληροφορεί, δημιουργεί σύγχυση και προφανώς διχάζει αντί να ενώνει τους συναδέλφους. Πέρασαν 15 ημέρες, δεν απάντησα, δεν προκάλεσα, αλλά δυστυχώς ο κ. Ροζής συνεχίζει αυτό τον απαράδεκτο «πόλεμο» παραπληροφόρησης. Επιπρόσθετα, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί και η αντισυναδελφική, κατ’ ελάχιστον, ενέργεια του κ. Ροζή ν’ αποστείλει το «ερωτηματολόγιο» του, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί "προεκλογικό του υλικό", προς τα Παραρτήματα της ΕΑΑΣ, μέσω της Γραμματείας της Ενώσεως, δίνοντας και οδηγίες προς τα Τοπικά Συμβούλια των Παραρτημάτων για υποβολή ερωτήσεων. Όπως επίσης και η τελευταία αντιδεοντολογική του ενέργεια, ως Προέδρου της ΕΑΑΣ, η οποία αποτυπώνεται στο πρωτοσέλιδο της Εθνικούς Ηχούς του Ιαν. 2020, με την αυτοπροβολή του ως υποψηφίου! Μέχρι και το περιοδικό του Συνδέσμου Τεχνικού «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» επιστράτευσε για να διασύρει καταξιωμένα στελέχη και Φορείς Αποστράτων!!
Το μεγαλύτερο μέρος των αναφορών του κ. Ροζή, που υπάρχουν στο «ερωτηματολόγιό» του, έχουν απαντηθεί ή έχουν διευκρινισθεί προσωπικά στο παρελθόν, αν και η ιστοσελίδα της ΠΟΣ (http://www.hellasmil.gr) παρέχει την απαραίτητη και έγκυρη ενημέρωση, σε οποιονδήποτε πραγματικά το θελήσει. Για τα περισσότερα από τα θέματα που αναφέρονται στο «ερωτηματολόγιό» του, εκτιμώ ότι, ανεξάρτητα της όποιας άποψης του κ. Κουτρή και των άλλων υποψηφίων συναδέλφων για το ίδιο θέμα, θα πρέπει να απευθυνθώ για ό,τι με αφορά προσωπικά, αλλά και για την ΠΟΣ, όχι προς τον κ. Ροζή, ούτε βέβαια προς εκείνους οι οποίοι συντηρούν ένα διχαστικό και πολύ χαμηλό επίπεδο, οδεύοντας προς τις αρχαιρεσίες της 23ης Φεβρουαρίου, αλλά στους συναδέλφους εκείνους, πολλοί από τους οποίους, για ευνόητους λόγους, δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες και ευλόγως αναρρωτιούνται και ανησυχούν για το ασυνήθιστο προεκλογικό περιβάλλον. Πρέπει όμως να ομολογήσω, στο σημείο αυτό, ότι καταλυτική στη λήψη της απόφασής μου να απαντήσω στα ερωτήματα του κ. Ροζή, ήταν η παρότρυνση πολλών συναδέλφων, οι οποίοι γνωρίζουν την αλήθεια.
Συγκεκριμένα λοιπόν αναφέρω συνοπτικά και για τελευταία φορά, τα παρακάτω:
Κατανομή των 20 λεπτών (0,20): Ο νόμος είναι σαφέστατος. Αφορά ΝΠΙΔ που εμπίπτουν στις διατάξεις του Αστικού κώδικα και στο ν. 1264/1982 περί συνταξιουχικών οργανώσεων. Συνεπώς η ΕΑΑΣ, ως ΝΠΔΔ, που είναι υπό την εποπτεία του Δημοσίου και έχει έσοδα από υποχρεωτικές εισφορές, εξαιρείται της κατανομής. Για την ΕΑΑΣ ήδη γίνεται υποχρεωτική παρακράτηση από όλα τα μέλη της περίπου 2€ μηνιαίως, σε αντίθεση με την κράτηση των 0,20€ μηνιαίως για Ομοσπονδίες, η οποία είναι προαιρετική. Είναι γεγονός ότι οι διεργασίες κατανομής των 0,20€ είχαν αφετηρία στην προηγούμενη κυβέρνηση, από την οποία η ΠΟΣ ΔΕΝ έλαβε ούτε ένα ευρώ. Το γνωρίζει ο κ. Ροζής, αλλά φροντίζει εδώ και δύο χρόνια να εξαπατά τους συναδέλφους! Η τελευταία όμως κατανομή καθορίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση! Συνεπώς, ποιά είναι η προνομιακή μεταχείριση της ΠΟΣ;
Διαδηλώσεις στο ΣτΕ: Θα ήταν τουλάχιστον αφελές να θεωρηθεί οργάνωση διαδήλωσης διαμαρτυρίας, η ανάρτηση πρόσκλησης στη προσωπική σελίδα του κ. Ροζή την προηγουμένη της διαδήλωσης (ούτε καν στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΣ)! Τα αποτελέσματα γνωστά. Συμμετοχή 20-30 συναδέλφων. Παρόλα αυτά η ΠΟΣ, όταν τυχαία το πληροφορήθηκε, συμμετείχε με μέλη του ΔΣ της (όπου και δέχθηκε προσωπική λεκτική επίθεση Μέλος του ΔΣ της ΠΟΣ από τον κ. Ροζή). Σε αντίθεση βέβαια με τις σοβαρές διαδηλώσεις, με τους χιλιάδες συναδέλφους του 2013 και του 2015, όταν η ΠΟΣ συμμετείχε ενεργά στην οργάνωσή τους, από κοινού με την ΕΑΑΣ, τις λοιπές ΕΑΑ και άλλους φορείς. Παρεμπιπτόντως σε αναφερόμενες ημερομηνίες, απουσίαζα εκτός Αθηνών λόγω της Ημέρας Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού, το ποίο προφανώς το γνώριζε ο κ. Ροζής, αλλά …. το θεώρησε σκόπιμο να το αποκρύψει!!!
Προσφυγές: Είναι τόσο απλό! Εφόσον προσφεύγουν οι τρείς Ενώσεις, της οποίας Μέλη είμαστε οι απόστρατοι Αξιωματικοί, ποιός ο λόγος προσφυγής και άλλου φορέα αποστράτων; Σημειώνεται βέβαια η δυνατότητα που έχει η ΕΑΑΣ, με τις συνδρομές όλων μας, να πράξει τούτο. Εξάλλου, η ΠΟΣ με ετήσιο προϋπολογισμό 2.500€, προφανώς δεν είχε την ευχέρεια για προσφυγές, σε αντίθεση με τις τρείς ΕΑΑ, ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός των οποίων, υπερβαίνει τα 1,5 εκατ. €, για να μην αναφερθούν και τα εκατομμύρια των αποθεματικών (μόνο η ΕΑΑΣ διαθέτει πάνω από 6 εκατ.). Προσφυγές που να θυμίσουμε ξεκίνησαν επί εποχής κ. Μαυροδόπουλου και συνεχίστηκαν επί κ. Δανιά και κ. Ροζή.
Διαδηλώσεις: Η ΠΟΣ με τα πρωτοβάθμια Μέλη της και συναδέλφους που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτά, συμμετείχε σε όλες τις οργανωμένες και σοβαρές διαδηλώσεις αποστράτων, των ΕΔ και ΣΑ, του Συλλόγου ΑΞΙΑ κλπ, συνδιοργάνωσε ή στήριξε κάποιες εξ αυτών, ενώ ως Πρόεδρός της συμμετείχα σχεδόν σε όλες ως ομιλητής.
Απορρόφηση ΕΑΑΣ από την ΠΟΣ: Ξεπερνάει κάθε λογική και υποτιμά την νοημοσύνη μας, μια τέτοια προοπτική κατά το κ. Ροζή, που κινείται στη σφαίρα της φαντασίας του! Η ΕΑΑΣ ως ΝΠΔΔ δεν χαρακτηρίζεται πρωτοβάθμιο, δεν εντάσσεται πουθενά και όπως αναφέρεται στην ιδρυτική διακήρυξη της ΠΟΣ για την ΕΑΑΣ «…της οποίας το θεσμικό ρόλο σεβόμαστε ….».
«Φιλία» με τον κ. Μπεγλίτη: Το 2011, με εντολή του κ. Μπεγλίτη υπέστην κατά επιλεκτικό τρόπο δίωξη, για τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου στο στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ», όταν, έχοντας πρόσκληση από τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ Πτχο κ. Γιάγκο, εισήλθα στο στρατόπεδο μαζί με τους άλλους Προέδρους, συνοδευόμενοι από τον στρατοπεδάρχη, όπου είχαν εισέλθει νωρίτερα συνάδελφοι και διαδήλωναν. Ο κ. Ροζής γνωρίζει όλες της λεπτομέρειες του συμβάντος. Διασύρθηκα στο 3μελές για έξι χρόνια και πέντε αναβολές, μαζί με άλλους 3 συναδέλφους από το ΠΝ και την ΠΑ. Ο ίδιος μάλιστα ο κ. Ροζής ως Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, κατέθεσε στις 16/6/2017 ως μάρτυρας υπεράσπισης του συναδέλφου του ΠΝ και όχι υπέρ εμού, μέλους της ΕΑΑΣ, δηλώνοντας ότι άπαντες έχουμε «διωχθεί κατ’ εντολή Μπεγλίτη»!! Πώς λοιπόν τεκμαίρεται η «φιλία» μου με τον κ. Μπεγλίτη; Άλλη μια παραπλάνηση!!
Έκτακτο Μέρισμα ΜΤΣ: Ο Νικολόπουλος λοιπόν ευθύνεται και για την μη χορήγηση του 13ου μερίσματος του ΜΤΣ!!! Δυστυχώς, δεν αντέχει σε κριτική ούτε σε οποιονδήποτε σχολιασμό ο συλλογισμός του κ. Ροζή! Θα ήταν διαφωτιστικό όμως να γνωρίζουμε αν η απόφαση του ΔΣ του ΜΤΣ, μέλος του οποίου είναι ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, για την μη χορήγηση 13ου μερίσματος, ήταν ομόφωνη ή αν μειοψήφησε ο κ. Ροζής.
Μετοχικά Ταμεία: Οι απόψεις της ΠΟΣ είναι τεκμηριωμένες και διατυπωμένες στις ανακοινώσεις της, οι οποίες σκοπίμως διαστρεβλώθηκαν από κ. Ροζή. Ο λόγος απλός. Προσδοκά σε ψήφους από τους συναδέλφους της πρώην Χωροφυλακής και σήμερα ΕΛ.ΑΣ. Ας μάθουν λοιπόν οι συνάδελφοι της ΕΛ.ΑΣ. τις απόψεις της ΑΚιΣ, της οποίας Μέλος του ΔΣ της ήταν ο κ. Ροζής (Ταμίας, αντιπρόεδρος και τελικώς Πρόεδρος), ότι μεταξύ άλλων σε προτάσεις προς τα Κόμματα και σχετικό ψήφισμα ανέφερε «….. 2ον Άμεση εφαρμογή του ψηφισθέντος από την Βουλή νόμου 1911/1990, άρθρο 27, περί διαχωρισμού του Μ.Τ.Σ. σε δύο ταμεία, το ένα υπό το Υ.ΕΘ.Α και το άλλο υπό το σημερινό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με έκδοση του προβλεφθέντος ΠΔ, το οποίο..…. καθυστερεί επί 20ετία και πλέον…..»
Προσκυνηματικές εκδηλώσεις: Προφανώς ο κ. Ροζής λησμονεί ότι η ΕΑΑΣ προϋπήρχε και πριν από την προεδρεία του, όταν παραπλανητικά αναφέρει ότι η ΠΟΣ ποτέ δεν συμμετείχε στις εκδηλώσεις αυτές. Το διαψεύδει όμως πανηγυρικά το βίντεο (https://www.youtube.com/watch?v=Y6LowMS0ahY), όπου φαίνεται ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ να καταθέτει στεφάνι στο Βίτσι.
Θα κλείσω την αναφορά μου στο «ερωτηματολόγιο» με μια πληροφορία, ίσως άγνωστη σε πολλούς, η οποία έχει όμως ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα: Η ΠΟΣ δημιουργήθηκε μετά από προτροπή του ΔΣ/ΕΑΑΣ το 2010, καθόσον όπως ειπώθηκε τότε και είναι πραγματικότητα, η ΕΑΑΣ είναι ΝΠΔΔ με τις απορρέουσες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών που προφανώς αξιολόγησε τη σχέση της με τα ιδρυτικά Μέλη-Συνδέσμους και διαπίστωσε την πλήρη νομιμότητα.
Είναι καιρός, έστω και στο τέλος, ο κ. Ροζής να σεβαστεί την ΠΟΣ, της οποίας μέλη του ΔΣ είναι αξιόλογα και καταξιωμένα στελέχη των ΕΔ, που έχουν τιμηθεί για τις υπηρεσίες τους στο στράτευμα και δεν έχει κανένα δικαίωμα να προσδίδει αυθαίρετα κομματική ταυτότητα, ένας άνθρωπος που διαχρονικά περιφέρεται από κόμμα σε κόμμα! Θα πρέπει να σέβεται τους Συνδέσμους των Κλάδων ΕΔ, που έχουν εγγραφεί στην ΠΟΣ, αλλά και τα Φυσικά Μέλη αυτών, που επιδεικτικά αγνοεί εδώ και τρία χρόνια. Πέραν αυτών η ΠΟΣ, έχει επιτελέσει ένα τεράστιο έργο με εξαιρετικά αποτελέσματα, τα οποία έχουν ωφεληθεί και ευτυχώς γνωρίζουν οι απόστρατοι συνάδελφοι των ΕΔ, αλλά και των ΣΑ. Ας μάθει λοιπόν ο κ. Ροζής το αυτονόητο!! Ότι για να πετύχεις αυτά τα αξιόλογα αποτελέσματα, θα πρέπει να συνομιλείς με τους εκάστοτε αρμοδίους κυβερνητικούς παράγοντες, να έχεις επεξεργασμένα και κοστολογημένα στοιχεία και πάντα τεκμηριωμένες προτάσεις.
Ειλικρινά λυπάμαι για το απαράδεκτο, αλλοπρόσαλλο και χωρίς ειρμό κείμενο και ύφος του δημοσιεύματος του κ. Ροζή, το οποίο δεν θα ακολουθήσω. Περισσότερο όμως λυπάμαι, διότι ως Αξιωματικοί θα πρέπει να έχουμε λεβεντιά και υπερηφάνεια, χαρακτηριστικά που δυστυχώς κάποιοι τα αγνοούν και προσφεύγουν σε υποχθόνιες μεθόδους και απαράδεκτες για τον κλάδο μας πρακτικές, που προσβάλλουν συναδέλφους. Καταλαβαίνω ότι ο πανικός σε μια προεκλογική διαδικασία είναι κακός σύμβουλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπερβαίνουμε τα συναδελφικά όρια. Οι συνάδελφοι ας κρίνουν.
Βασίλειος Νικολόπουλος
Ταξχος εα

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά