Διευκρινίσεις για τη θεώρηση συνταγών του Στρατού


Από τις 10 Φεβρουαρίου έχει τεθεί σε ισχύ η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο Στρατό. Ωστόσο έχει οριστεί μια μεταβατική περίοδος ως τις 31 Μαρτίου 2020 κατά την οποία θα γίνονται αποδεκτές και χειρόγραφες συνταγές.
Για συνταγές αξίας άνω των 150 ευρώ (ηλεκτρονικές και χειρόγραφες) απαιτείται θεώρηση από ελεγκτή γιατρό.

Ύστερα από επικοινωνία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με τον υπεύθυνο του Ταμείου του Στρατού στην Θεσσαλονίκη, υπήρξε η ενημέρωση ότι όταν μία συνταγή του Στρατού είναι ηλεκτρονική και θέλει θεώρηση, πρέπει ο ελεγκτής γιατρός, πριν την εκτέλεση, να την θεωρήσει ηλεκτρονικά, μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.
Στη συνέχεια ο ασθενής την πάει στο φαρμακείο και ο φαρμακοποιός την εκτελεί κανονικά. Διαφορετικά το σύστημα δεν επιτρέπει την εκτέλεση της συνταγής.
Σε περίπτωση που η συνταγή είναι ηλεκτρονική, αλλά η θεώρηση έχει γίνει χειρόγραφα, τότε πρέπει και η εκτέλεση της συνταγής να γίνει χειρόγραφα. Χειρόγραφη εκτέλεση γίνεται όπως και στις αντίστοιχες συνταγές του ΕΟΠΥΥ.
https://infonews24.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά