Ένταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων

Ένταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων

Επιστρέφει το μεγαλύτερο μέρος των αστυνομικών δυνάμεων από τα νησιά του Β. Αιγαίου, έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων, οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία κλειστών δομών για τους μετανάστες-πρόσφυγες στα νησιά τους. Αντιθέτως ζητούν την αποσυμφόρηση των νησιών και τη διασπορά των μεταναστών στην ενδοχώρα.  


Λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Πέμπτης, κάτοικοι της Μυτιλήνης βρέθηκαν στο λιμάνι για να δουν από κοντά τη σταδιακή υποχώρηση των δυνάμεων της αστυνομίας και την επιβίβασή τους στο πλοίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Ακόμα και αυτή την ώρα υπήρξε λεκτικός διαπληκτισμός μεταξύ των κατοίκων και της αστυνομίας, ενώ, όπως φαίνεται στο βίντεο του zougla.gr, οι πιο ήρεμοι αστυνομικοί προσπάθησαν να συγκρατήσουν τους συναδέλφους τους. Το πλοίο, όπου επιβιβάστηκαν και οι τελευταίοι αστυνομικοί στις 09:10, αποχώρησε από το λιμάνι λίγα λεπτά αργότερα.

Η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με τη λαϊκή κατακραυγή και τον ξεσηκωμό των νησιωτών, γι’ αυτό, προκειμένου να μειωθεί η ένταση, διέταξε την υποχώρηση στο σύνολο της αστυνομίας που στάλθηκε στα νησιά τα προηγούμενα 24ωρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι που «έπαιξαν» πετροπόλεμο με την αστυνομία τα προηγούμενα 24ωρα έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν ακόμα και σε αστυνομικούς που έμεναν σε ξενοδοχείο, ενώ τα ΜΑΤ υπερέβαλαν των αρμοδιοτήτων τους με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να προχωρούν σε απρεπείς χαρακτηρισμούς και βρισιές εναντίον των κατοίκων.
zougla.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά