Το δεξί χέρι του στρατιωτικού: Ψηφιακή βιβλιοθήκη με έγγραφα απαραίτητα για τον στρατιωτικό








Μια πάρα πολύ ωραία προσπάθεια του στρατιωτικού Ταγματάρχη ΤΘ Δημήτριου Νούση , μια ψηφιακή βιβλιοθήκη με έγγραφα που σίγουρα θα τα βρει απαραίτητα ο κάθε στρατιωτικός διότι είναι όλα συγκεντρωμένα.




μια προσπάθεια δημιουργίας μια ψηφιακής βιβλιοθήκης με κανονισμούς, διαταγές και υποδείγματα αναφορών και εγγράφων, στην οποία θα μπορούν οι συνάδελφοι να ενημερώνονται για θέματα όλων των γραφείων. Η φιλοσοφία των συντακτών του ιστολογίου είναι για κάθε θέμα να υπάρχει υπόδειγμα (εάν απαιτείται) και σε ποια διαταγή ή κανονισμό το προβλέπει.




Εφαλτήριο για τη δημιουργία του ιστολογίου, αποτέλεσαν και τα αναγραφόμενα σε σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Οργανώσεως, το οποίο αναφέρεται στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και στην γρήγορη ενημέρωση του προσωπικού χρησιμοποιώντας λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλες ηλεκτρονικές εφαρμογές. Πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα θα ήταν δυνατή η δημιουργία μιας ενιαίας ψηφιακής βιβλιοθήκης όπου πιθανόν η είσοδος των αναγνωστών να γίνεται με την χρήση διαπιστευτηρίων, π.χ. όπως για την είσοδο μας στην Ηλεκτρονική Πύλη Διαδικτυακών Υπηρεσιών ή κάτι παρόμοιο. Έτσι θα μπορούσαμε να ενημερωνόμαστε άμεσα για όλα τα τρέχοντα θέματα και όλες τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις απευθείας από τους χειριστές. Για παράδειγμα ,οι τροποποιήσεις σε μια ΠαΔ κοινού ενδιαφέροντος, όπως η ΠαΔ περί γλωσσομάθειας ή η ΠαΔ περί της υγειονομικής περίθαλψης, να αναρτώνται στην βιβλιοθήκη, ώστε να ενημερώνεται άμεσα όλο το μόνιμο προσωπικό. Έτσι, θα αποφευχθεί και η διακίνηση περιττής αλληλογραφίας σε περίπτωση λάθους, λόγω μη ορθής ενημέρωσης του αρμόδιου γραφείου ή του ενδιαφερόμενου.




Τέλος, στο ιστολόγιο, αναρτώνται μόνο αδιαβάθμητα έγγραφα και ΠαΔ, από τα οποία έχουν διαγραφεί τα στοιχεία του χειριστή και του τελικού υπογράφοντος, ενώ για τα λοιπά θέματα που δεν είναι δυνατή η ανάρτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο αναφέρεται η ταυτότητα του εγγράφου, ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να το αναζητήσει εύκολα. Αρκετά από τα έγγραφα τα οποία αναρτώνται, υπάρχουν ήδη αναρτημένα στο διαδίκτυο.


Η διεύθυνση είναι : https://psifiakivivliothikistratiotikou.blogspot.com/  

e-mail: psifiakivivliothikiarmy.@gmail.com
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά