Παναγιωτόπουλος: Προμήθεια σύγχρονων φρεγατών ,η τεχνική υποστήριξη των Α/Φ Μιράζ και των Ε/Π ΝΗ-90
O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα, 24 Φεβρουαρίου 2020, με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φλωράνς Παρλύ (FlorenceParly), στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Ελλάδα.
Οι δύο Υπουργοί συμμετείχαν στις διμερείς συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Ιωάννης Καποδίστριας» με θέματα για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα περιφερειακής συνεργασίας στα Βαλκάνια καθώς και οι προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Στις συνομιλίες συμμετείχαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Πρέσβυς της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονέβ (PatrickMaisonnave), ο Στρατιωτικός Σύμβουλος της Γαλλίδας Υπουργού για θέματα Εξοπλισμών Υποστράτηγος Τιερύ Καρλιέ (ThierryCarlier), καθώς και πολυμελείς αντιπροσωπείες των δύο πλευρών.
Μετά τις συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Υπουργών, ακολούθησαν δηλώσεις:
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Σήμερα είχα την ιδιαίτερη τιμή και χαρά, να υποδεχτώ την Υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φλωράνς Παρλύ (FlorenceParly), στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στην Αθήνα.
Η συνάντηση αυτή, καταδεικνύει για ακόμη μία φορά, τις διαχρονικά εξαιρετικές σχέσεις συνεργασίας και τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των χωρών μας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο περιφερειακών και διεθνών οργανισμών.
Με την ομόλογό μου κυρία Παρλύ, συζητήσαμε αρχικά, θέματα που αφορούν στην προώθηση της υλοποίησης της απόφασης του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και του Προέδρου κ. Μακρόν, κατά την τελευταία συνάντησή τους στο Παρίσι, για την εγκαθίδρυση, μέχρι το τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους, Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσεως Ασφαλείας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας. Συζητήσαμε για τους κύριους άξονες της Συμφωνίας αυτής που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις, αυξημένη ναυτική παρουσία του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή, κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες ναυτικών και χερσαίων δυνάμεων και ενισχυμένη αμοιβαίως επωφελή βιομηχανική συνεργασία.
Διαπιστώσαμε επίσης ότι, η διμερής αμυντική συνεργασία, ευρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο με την πραγματοποίηση σε ετήσια βάση, μεγάλου αριθμού στρατιωτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων.
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να υπογραμμίσω την πρόσφατη άσκηση αμφίβιων επιχειρήσεων «Μέγας Αλέξανδρος», η οποία διεξήχθη από 27 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου στο Αιγαίο, με συμμετοχή γαλλικών και αμερικανικών δυνάμεων, κατά την οποία επετεύχθη υψηλό επίπεδο διαλειτουργικότητας των δυνάμεών μας.
Επίσης, τη συμμετοχή του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με τις φρεγάτες «Σπέτσαι» και «Ψαρά», στην αεροναυτική δύναμη συνοδείας με το αεροπλανοφόρο «CharlesdeGaulle», η οποία επιβεβαιώνει τις δυνατότητες συνεργασίας των ευρωπαϊκών κρατών για «ForceProjection» στην περιοχή της Μεσόγειου.
Συζητήσαμε επίσης, επίκαιρα θέματα συνεργασίας στον αμυντικό - τεχνικό τομέα και ειδικότερα, ζητήματα εξοπλιστικών προγραμμάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η προμήθεια σύγχρονων φρεγατών τύπου “Belh@rra”, η τεχνική υποστήριξη των Α/Φ Μιράζ και των Ε/Π ΝΗ-90. Έγινε επίσης συζήτηση για τις προοπτικές για αμοιβαίως επωφελή συνεργασία στο βιομηχανικό τομέα, την έρευνα και καινοτομία.
Επιπλέον, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για την προοπτική εξέλιξης των Ευρωπαϊκών Αμυντικών Πρωτοβουλιών και τη συμμετοχή των χωρών μας σε αυτές, με ιδιαίτερη έμφαση στη «Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PermanentStructuredCooperation - PESCO)», καθώς επίσης και στη γαλλικής έμπνευσης, «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Επέμβασης (EuropeanInterventionInitiative - EI2)», της οποίας θέλουμε να γίνουμε κι εμείς ενεργό μέλος. Όπως γνωρίζετε με την Γαλλία συμμεριζόμαστε ένα κοινό όραμα για την Ευρώπη της Άμυνας και θα συνεργαστούμε εντατικά, ώστε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των νέων αμυντικών πρωτοβουλιών και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας.
Τέλος, συζητήσαμε εκτενώς τις προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις αποσταθεροποιητικές και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας, ιδιαίτερα την υπογραφή του απολύτως άκυρου εγγράφου, που συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, με ένα μέρος στη Λιβύη και την επιτακτική ανάγκη της ακύρωσής του, ως προϋπόθεση οποιασδήποτε πολιτικής λύσης στη Λιβύη.
Καλωσορίζω και πάλι την Υπουργό κ. Παρλύ και χαίρομαι διότι μέσω της συνεργασίας των χωρών μας συνεισφέρουμε στη διαφύλαξη της ειρήνης και στην ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή».
ΦΛΩΡΑΝΣ ΠΑΡΛΥ: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής από τις συζητήσεις μου σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Άμυνας. Η παρουσία μου στην Αθήνα αποδεικνύει την αποφασιστική δέσμευση της Γαλλίας στο πλευρό της Ελλάδος, για το σεβασμό της κυριαρχίας της (όπως και για την κυριαρχία της Κύπρου) στον δικό της/στον δικό τους θαλάσσιο χώρο. Πρόκειται για θέμα σεβασμού του διεθνούς δικαίου πάνω στο οποίο, η Γαλλία, το γνωρίζετε, είναι ανένδοτη.
Η Γαλλία συνειδητοποιεί ιδιαίτερα τα θέματα θαλασσίου δικαίου και ασφάλειας που διακυβεύονται εδώ και πολλούς μήνες στην ανατολική Μεσόγειο. Όπως το δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, τόσο στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πρωτοβουλίες ορισμένων θέτουν σε αμφισβήτηση τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή αυτή. Σε αυτό το πλαίσιο, η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασαν με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα το μνημόνιο που έχει υπογραφεί μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης. Σε αυτό το πλαίσιο επίσης, καταδικάσαμε ξεκάθαρα, χωρίς καμία αμφισημία τις παραβιάσεις των δεσμεύσεων που ανελήφθησαν από την Τουρκία κατά τη Διάσκεψη του Βερολίνου.
Σε σχέση με την εξέλιξη της κατάστασης, αποφασίσαμε μια πολύ σημαντική ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας άμυνας και ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών μας.
Στον επιχειρησιακό τομέα, χαίρομαι για την ένταξη της ελληνικής φρεγάτας «Ψάρα». Αυτή τη στιγμή μάλιστα, στα συνοδά πλοία του αεροπλανοφόρου “CharlesdeGaulle”. Η ναυτική συνεργασία θα συνεχιστεί και, σύμφωνα με την επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Γαλλία σκοπεύει να ενισχύσει τη ναυτική της παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η συνεργασία θα επεκταθεί και στον εναέριο χώρο και σας επιβεβαιώνω την παρουσία των γαλλικών αεροσκαφών “Rafale” στην Ελλάδα, τον ερχόμενο Μάιο, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2020» η οποία σκοπεύει την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των Αεροπορικών μας Δυνάμεων.
Στο πλαίσιο αυτής της επιχειρησιακής συνεργασίας, ζήτησα από τον Έλληνα ομόλογό μου να εξετάσει τη συστράτευση, σε σημαντικό επίπεδο, των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επί του εδάφους, στην Αφρική για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής απειλής και την εξουδετέρωση όσο το δυνατόν μακρύτερα των λαθρεμπορίων, χωρίς να περιμένουμε να φθάσουν στις ακτές της Μεσογείου. Η απαιτητική αυτή δέσμευση θα προσφέρει μεγάλη επιχειρησιακή εμπειρία και μεγαλύτερη διαλειτουργικότητα των ενόπλων δυνάμεων.
Η υποψηφιότητα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Παρέμβασης εξετάζεται με ενδιαφέρον από τη Γαλλία και από το Κολλέγιο των κρατών μελών της Πρωτοβουλίας.
Η συνεργασία μας θα υλοποιηθεί επίσης στον τομέα των ικανοτήτων. Χαίρομαι για την υπογραφή πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα της συμφωνίας εν συνεχεία υποστήριξης “FollowonSupport” (FOS) προς όφελος του ελληνικού στόλου των “Mirage 2000” και για τις διαπραγματεύσεις που πρόκειται σύντομα να καταλήξουν σχετικά με την αναβάθμιση του ελληνικού στόλου ελικοπτέρων NH-90. Τέλος, θέλω να πιστεύω ότι οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο θα καταλήξουν στην απόκτηση από την Ελλάδα δύο φρεγατών “Belh@rra”. Αυτά τα πλοία τελευταίας γενιάς θα επιτρέψουν στη Ελλάδα να ενισχύσει σημαντικά τις ικανότητες αποτροπής που χρειάζεται στη μεσόγειο και να αναπτύξει μια μοναδική στο είδος της διαλειτουργικότητα με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό που θα διαθέτει τις ίδιες φρεγάτες.
Στο πνεύμα της συνεργασίας σε επίπεδο ικανοτήτων μεταξύ των χωρών μας, χαιρετίζω την υπογραφή της 13ης Φεβρουαρίου στη πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα μιας σειράς συμφωνιών μεταξύ γαλλικών και ελληνικών παραγόντων της βιομηχανίας και της έρευνας, επειδή η διμερής μας συνεργασία και στο ευρωπαϊκό πεδίο περνά επίσης από την ενίσχυση της βιομηχανικής μας αμυντικής βάσης.
Τέλος, υπενθυμίζω ότι ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντήθηκαν, όπως γνωρίζετε, στις 29 Ιανουαρίου στο Παρίσι. Συμφώνησαν να σφραγίσουν ως τον ερχόμενο Ιούνιο, αυτή τη νέα εποχή της διμερούς μας συνεργασίας μέσω της υπογραφής μιας εταιρικής σχέσης άμυνας και ασφάλειας μεταξύ των χωρών μας.
Η σημερινή μου επίσκεψη στην Αθήνα είχε επίσης σαν στόχο τη διαμόρφωση, μαζί με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, του περιεχομένου αυτής της σημαντικής συμφωνίας».
Ακολούθησαν οι εξής ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας:
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων): Έχω μια ερώτηση προς την κ. Υπουργό. Κατά πόσο με την επίσκεψή σας σήμερα επιβεβαιώνεται και ενισχύεται η σχέση της Ελλάδας με τη Γαλλία και αν η Γαλλία εξετάζει τη συμμετοχή της στις τριμερείς συνεργασίες Ελλάδας – Κύπρου - Ισραήλ και Ελλάδας – Κύπρου - Αιγύπτου.
ΦΛΩΡΑΝΣ ΠΑΡΛΥ: Η παρουσία μου εδώ καταδεικνύει, αν το θέλετε, την ποιότητα των σχέσεων Ελλάδος και Γαλλίας καθώς και την έντασή τους. Διότι από την τοποθέτηση του κ. Παναγιωτόπουλου (στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης), συναντηθήκαμε κάμποσες φορές σε μικρό χρονικό διάστημα.
Η ποιότητα και η ένταση αυτών των σχέσεων είναι παλιά βεβαίως και ενισχύεται από τις εντάσεις που υπάρχουν σε ορισμένες ζώνες που έχουμε κοινά συμφέροντα, δηλαδή της Ανατολικής Μεσογείου. Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήσαμε μαζί το γεγονός ότι επισκέφθηκα την προηγούμενη εβδομάδα τη Λευκωσία, την Κυπριακή Δημοκρατία και προτίθεμαι σύντομα να επισκεφθώ και την Αίγυπτο και όλα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία και καταδεικνύουν, αν το θέλετε, την αναγκαιότητα να συντονίσουμε ακόμα καλύτερα τις δραστηριότητές μας.
Αυτό περνάει φυσικά από επιχειρησιακές ασκήσεις εκ των οποίων ορισμένες έχουν προβλεφθεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο πολύ σύντομα, και επίσης αναφερθήκαμε και στις σχέσεις που διατηρούμε με την Ιταλία η οποία έχει επίσης συμφέρον να παίξει σημαντικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (ΣΚΑΪ): Κυρία Υπουργέ, ποια θα είναι η αντίδραση της Γαλλίας σε μια ενδεχόμενη πρόκληση από την Τουρκία είτε μέσω ενός θερμού επεισοδίου, είτε με απόπειρα γεώτρησης σε περιοχές που βρίσκονται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στα οικόπεδα κάτω από την Κρήτη, δηλαδή νοτίως της Κρήτης ή σε οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ στα οποία έχει συμφέροντα η Γαλλία;
ΦΛΩΡΑΝΣ ΠΑΡΛΥ: Όπως γνωρίζετε, η Γαλλία είναι προσκολλημένη στο σεβασμό των διεθνών κανόνων. Η Γαλλία είναι προσκολλημένη στο σεβασμό της ελευθερίας πλεύσης.
Συνεπώς η Γαλλία δεν μπορεί να υποστηρίξει επιχειρήσεις γεώτρησης που πραγματοποιούνται μονομερώς σε ζώνες οι οποίες δεν είναι αναγνωρισμένες, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ως ζώνες τουρκικών γεωτρήσεων.
Γι’ αυτό το λόγο, η Γαλλία μαζί με άλλες χώρες θέλησε να παρίσταται εγγύς αυτών των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών για να δείξει την προσκόλλησή της στο σεβασμό των διεθνών κανόνων και την ελευθερία πλεύσης και να δείξουμε και μία παρουσία, που θα είναι αποτρεπτική παρουσία. Να πώς η Γαλλία προτίθεται να ενισχύσει το σεβασμό του διεθνούς δικαίου.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΡΑΦΕΝΜΠΕΡΓΚ (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων): Η ερώτηση μου απευθύνεται στον κ. Παναγιωτόπουλο. Η Ελλάδα πέρασε μια πολύ δύσκολη κρίση. Είναι προτεραιότητα της Ελληνικής κυβέρνησης να επενδύσει στην παρούσα φάση στην άμυνα και πώς αυτό δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ελληνικού κράτους;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ασφαλώς και, όπως έχω πει επανειλημμένως, η κατίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας σε οποιαδήποτε περιοχή – και στην περιοχή μας – είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη και ευημερία στην οικονομία και επομένως, μέσα από αυτό το μονοπάτι, να βελτιωθούν και οι προοπτικές της χώρας μας για το μέλλον.
Οι προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουμε στην ευρύτερη περιοχή μας, συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και δυστυχώς και της συμπεριφοράς της γείτονος Τουρκίας μάς επιβάλλουν να κάνουμε τη μεγάλη προσπάθεια για να αναβαθμίσουμε και το επίπεδο ετοιμότητας και αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων. Ασφαλώς αυτή η προσπάθεια έχει και οικονομικό αντίκτυπο. Νομίζω ότι εάν γίνει οργανωμένα, προτεραιοποιημένα και έξυπνα, τότε η χώρα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει και να αναβαθμίσει επιτυχώς τις ένοπλες δυνάμεις της.
Όπως σας είπα, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να πάμε και στη συνολικότερη, αν θέλετε, πρόκληση της οικονομικής ανάπτυξης κι ευημερίας. Πρώτα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή. Άρα νομίζω ότι η προσπάθεια αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων μας, διαρκής αλλά τώρα πιο εντατική από πριν, είναι μονόδρομος.
ΖΟΕΛ ΜΠΡΟΥΝΕΡ (RadioFranceInternational): Έχω μία ερώτηση για την κ. Υπουργό. Στο επίπεδο της γαλλικής στρατηγικής της παρουσίας μας στη Μεσόγειο σήμερα. Μπορείτε να αναπτύξετε αυτήν την παρουσία; Για να μετριάσετε τις εντάσεις, συγκεκριμένα ποιες θα είναι μεσοπρόθεσμα οι ενέργειες της Γαλλίας;
ΦΛΩΡΑΝΣ ΠΑΡΛΥ: Καταρχάς, η παρουσία Γαλλικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο δικαιολογείται, όπως θα το γνωρίζετε, από τη συνέχιση των επιχειρήσεων στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού κατά του DAESH (ISIS).
Τo αεροπλανοφόρο μας και η αεροναυτική ομάδα εμπλέκονται εδώ και πολλές εβδομάδες σε αυτό το πλαίσιο, σε ένα πολύ ιδιαίτερο περιβάλλον, που, υπενθυμίζω, σηματοδοτήθηκε από τη σχεδόν παύση των δράσεων του συνασπισμού λόγω των ισχυρότατων εντάσεων που προέκυψαν μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν. Επιπλέον, είχαμε από το φθινόπωρο του 2019 καταδείξει μία ναυτική παρουσία στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, για να ανταποκριθούμε – και επανέρχομαι στην προηγούμενη ερώτηση- για να ανταποκριθούμε στην ανάγκη αποτρεπτικής παρουσίας ώστε να αποφύγουμε τη διεξαγωγή επιχειρήσεων γεωτρήσεων σε ζώνες που δεν είναι αναγνωρισμένες ως τουρκικές ζώνες.
Και θα συνεχίσουμε αυτήν την παρουσία συμπληρωματικά με άλλες χώρες, σκέφτομαι συγκεκριμένα την Κύπρο, σκέφτομαι την Ιταλία, αναφερθήκαμε επίσης και στην συμμετοχή – γιατί όχι;- της Ελλάδας, αλλά αυτό μένει ακόμα να συζητηθεί, γιατί πιστεύουμε ότι αυτές οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες πρέπει να προστατευθούν. Και αυτό επαληθεύεται ακόμη περισσότερο από την υπογραφή ενός Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης το οποίο δεν πληροί κανένα από τα κριτήρια που θέτει το διεθνές δίκαιο και το οποίο φαίνεται να υιοθετεί μία πολιτική τετελεσμένου γεγονότος. Η Γαλλία σαφώς δεν είναι ευχαριστημένη με τετελεσμένα γεγονότα.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά