Πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην επιτροπή «Ελλάδα 2021»


Σε συνέχεια της πανηγυρικής συνεδρίασης της 7ης Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, οπότε και ανακοινώθηκε η συγκρότηση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και δόθηκαν στη δημοσιότητα τα 31 πρώτα μέλη της Ολομέλειας, προστέθηκαν χθες δώδεκα νέα μέλη. Η προσθήκη των δώδεκα μελών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και ο ορισμός των προσώπων έγινε από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με απόφασή του την οποία υπέγραψε χθες (αριθμ.Υ 8-19.2.2020/ΦΕΚ Α΄, αριθμ. φύλ. 529/20-2-2020). Η συμμετοχή των νέων διακεκριμένων προσωπικοτήτων και συμπολιτών μας αποδεικνύει τη δέσμευση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία που αφορά όλο τον Ελληνισμό, εντός και εκτός συνόρων. 


Οι κορυφαίοι συμπολίτες μας με διεθνές κύρος στους χώρους της επιστημονικής κοινότητας, της τέχνης και των γραμμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη της διευρυμένης πλέον Ολομέλειας των «43», αποτελούν βασικούς πυλώνες της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στο έργο της αξιολόγησης, επιλογής και ανάπτυξης ενός πολύπλευρου σχεδίου δράσεων, που θα αποτελέσει τη βάση της επετείου των 200 χρόνων σύγχρονης Ελλάδας.


Τα 12 νέα έγκριτα και καταξιωμένα μέλη της Ολομέλειας είναι οι:


Νίκος Αλιβιζάτος, Συνταγματολόγος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου
Κατερίνα Ευαγγελάτου, Σκηνοθέτης Θεάτρου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ελληνικού Φεστιβάλ
Νίκος Κανελλόπουλος, Καθηγητής Υπολογιστικών Συστημάτων & Εφαρμογών Πληροφορικής, Πρόεδρος Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας
Νίκος Παΐσιος, Ιστορικός Τέχνης, Curator
Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικάλων, Πρόεδρος ΚΕΔΕ
Αλέξης Πολίτης, Καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
Παναγιώτης Ροϊλός, Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στην Έδρα Γιώργου Σεφέρη, Καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών και Συγκριτικής Λογοτεχνίας
Γιώργος Ρόρρης, Ζωγράφος
Διονύσης Σαββόπουλος, Συνθέτης, στιχουργός, τραγουδοποιός
Σύλλας Τζουμέρκας, Σκηνοθέτης Κινηματογράφου, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης Θεάτρου
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας και Επιστημονικός Διευθυντής στο ΕΚΚΕ,  Πρόεδρος ΕΙΠ
- Παναγιώτης Χηνοφώτης, Πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος, πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών


Οι τέσσερις άξονες στους οποίους θα ενταχθούν όλες οι δράσεις που θα αξιολογήσει και εγκρίνει η Ολομέλεια των «43» είναι οι ακόλουθοι:


-  «Η Επανάσταση του 1821 ως καταστατικό στοιχείο της ελληνικής Ιστορίας, αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας Ιστορίας»
-  «Η Ελλάδα σήμερα μετά από μία πορεία 200 χρόνων»
-  «Έλληνες που αφήνουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια»
-  «Το 2021 ως παράθυρο για την Ελλάδα του μέλλοντος»
---

Χηνοφώτης: Ευκαιρία να ξεπεράσουμε τη μεμψιμοιρία 

Για το έργο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης. Απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Χρήστου Σιακαντάρη και στην επισήμανσή του πως συμμετέχει «στη μητέρα των εορτασμών», ο κ. Χηνοφώτης, με την ιδιότητα πλέον του μέλους της Ολομέλειας, επισήμανε πως η επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 αφορά στο γεγονός που σηματοδότησε την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και αποτελεί ορόσημο για κάθε Έλληνα.  
Ο κ. Χηνοφώτης αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες δράσεων –200 χρόνια Έλληνες, 200 χρόνια Ελλάδα, η Ελληνική Επανάσταση ως ψηφίδα της παγκόσμιας Ιστορίας και το 2021 παράθυρο στο μέλλον– και τόνισε πως η Επιτροπή δε θα ξοδέψει δημόσιους πόρους, τα έσοδά της είναι αποκλειστικά από χορηγίες, και πως κανένα μέλος της δεν αμείβεται. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των Ελλήνων που δημιουργούν ανέφερε το χρυσό που κέρδισε σήμερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας. 
«Η επέτειος είναι μία ευκαιρία να ξεπεράσουμε την παιδική ασθένεια της μεμψιμοιρίας», είπε χαρακτηριστικά. 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά