Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis

© Παρέχεται από: FREED Information Technology Networks S.A.
Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας εισήλθε σήμερα νωρίς το πρωί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis κινούμενο βόρεια από την περιοχή δυτικά της Κύπρου όπου η Τουρκία είχε δεσμεύσει περιοχή για έρευνα για NAVTEX..
Σύμφωνα με τα Γενικά Επιτελεία το ερευνητικό σκάφος βρίσκεται 200 ναυτικά μίλια νοτίως του Καστελορίζου και δε συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία (οι φρεγάτες που το συνόδευαν βρίσκονται 50 ναυτικά μίλια ανατολικότερα).
Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά επιτελεία ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ υποβάθμιζαν το γεγονός, επισημαίνοντας επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες και πιθανολογούσαν ότι γι' αυτό εισήλθε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι υπουργοί του επανειλημμένως έχουν προαναγγείλει ότι θα στείλουν ερευνητικό σκάφος εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας είτε στο Καστελόριζο είτε νοτίως της Κρήτης.
Το ερευνητικό σκάφος παρακολουθεί η φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς" του πολεμικού ναυτικού.
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά