Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ: Υποκριτική από την πλευρά της Τουρκίας η επίκληση του διεθνούς δικαίου

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ: Υποκριτική από την πλευρά της Τουρκίας η επίκληση του διεθνούς δικαίου 

© naftemporiki.gr Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ: Υποκριτική από την πλευρά της Τουρκίας η επίκληση του διεθνούς δικαίου

Ως υποκριτική χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών την επίκληση του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας, ενώ εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι οισυνεχείς προτροπές της διεθνούς κοινότητας περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου πέφτουν σε ώτα μη ακουόντων.
 «Είναι τουλάχιστον υποκριτικό μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα σχεδόν όλων των γειτονικών χωρών της, μια χώρα που απειλεί με πόλεμο γείτονα και σύμμαχό της αν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, μια χώρα που διαλαλεί ότι παραβιάζει το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη, να επικαλείται το διεθνές δίκαιο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 
 «Και είναι φυσικό η χώρα αυτή να μην αντιλαμβάνεται ότι οι γείτονές της είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν κάθε μέτρο νόμιμης άμυνάς τους σε όλη την επικράτειά τους, παρά το γεγονός ότι αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται από τον ίδιο τον Χάρτη του ΟΗΕ, δηλαδή το ευαγγέλιο του διεθνούς δικαίου», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. 

 «Εξακολουθεί δε να προκαλεί την εύλογη ανησυχία μας το ότι οι συνεχείς προτροπές της διεθνούς κοινότητας περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου προς τη χώρα αυτή πέφτουν σε ώτα μη ακουόντων», καταλήγει η ανακοίνωση. 
 «Η Ελλάδα, η οποία εξοπλίζει 16 νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς πρέπει να ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Ακάρ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον τουρκικό κατασκευαστή όπλων Roketsan στην Άγκυρα, αναφέρει το Anadolu. Σε κάθε περίπτωση, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν διευκρίνισε σε ποια νησιά αναφερόταν. 

   naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ   

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά