Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία ΓΕΣ και ΓΕΝ

Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία ΓΕΣ και ΓΕΝ© naftemporiki.gr Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία ΓΕΣ και ΓΕΝ
 Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και στηΣχολή Ναυτικών Δοκιμών στον Πειραιά οι τελετές παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού και Ναυτικού. 
 Αρχικά στη Σχολή Ευελπίδων παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο απελθών αρχηγός, στρατηγός Γεώργιος Καμπάς, έδωσε τη σκυτάληστον νέο αρχηγό, αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση. 
 Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος προς τον απελθόντα αρχηγό ΓΕΣ, κατά τη διάρκεια της επίδοσης των αναμνηστικών δώρων, χαρακτήρισε εντατική, αποδοτική και επωφελή για τις Ένοπλες Δυνάμεις τη μεταξύ τους συνεργασία. Παράλληλα σχολίασε ότι οι δύσκολες αποφάσεις αποτελούν επιβράβευση στη λαμπρή πορεία του για τον παραλαμβάνοντα και καταξίωση μιας λαμπρής πορείας για τον παραδίδοντα. 
 Στην ομιλία του ο κ. Καμπάς αναφέρθηκε στη αξία της χερσαίας συνιστώσας της στρατιωτικής ισχύος η οποία, όπως ανέφερε, μαζί με τους άλλους συντελεστές της, διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας, κάτι που έχει στεφθεί με επιτυχία μέχρι τώρα. Παράλληλα προέτρεψε το προσωπικό η επιχειρησιακή επαγρύπνηση, η διατήρηση υψηλής ετοιμότητας και η συναδελφικότητα να αποτελούν οδοδείκτη του σήμερα που η πατρίδα υποχρεώνεται να διαβεί ατραπούς. 
 Ο κ. Καμπάς ευχαρίστησε το προσωπικό για το αξιέπαινο έργο που επιτελέσθηκε το οποίο, όπως είπε, έδωσε περισσότερη ώθηση στην επιχειρησιακή ετοιμότητα με συνεχείς ασκήσεις, ενεργοποίηση και χρήση μέσων, βελτίωση της εκπαίδευσης και εφαρμογή κατάλληλου οικονομικού ελιγμού ώστε να τεθούν οι βάσεις για προμήθειες, αναβαθμίσεις μέσων και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. «Κάναμε αρκετά πράγματα, δεν τα ολοκληρώσαμε όλα, αλλά σίγουρα και σε αυτά βάλαμε τις βάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Συνεχίστε με το ίδιο όραμα για το καλό του έθνους μας ιδιαίτερα αυτή την περίοδο». 
 Ο στρατηγός Γ. Καμπάς χαρακτήρισε πολύ καλό το επίπεδο της συνεργασίας του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και καταλήγοντας ευχήθηκε στον νέο αρχηγό να συνεχίσει με επιτυχία το έργο όλων των προκατόχων του εξαντλώντας τη θητεία που η θεσμικότητα της Πολιτείας παρέχει στο αξίωμά του. 

 Από την πλευρά του ο νέος αρχηγός ΓΕΣ προέτρεψε το προσωπικό να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας του Στρατού καθώς και την παγίωση της άμυνας και της ασφάλειας. Οδοδείκτης όλων των προσπαθειών σας πρέπει να είναι οι στρατιωτικές αρετές, το ήθος και η αγάπη προς την πατρίδα, προσέθεσε. Ο Χ. Λαλούσης διαβεβαίωσε τους Έλληνες πολίτες για την αποφασιστικότητα και τις δυνατότητες του ελληνικού Στρατού καθώς και την ετοιμότητά του να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα, την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας καθώς και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Μοναδικός στόχος αποτελεί πάντα η νίκη στη μάχη της αποτροπής, ανέφερε χαρακτηριστικά. 
   Αλλαγή σκυτάλης και στο ΓΕΝ   
 Τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων είχαμε και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων με τον ναύαρχο Νικόλαο Τσούνη να παραδίδει στoν αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη (ΠΝ). 
 Ο κ. Τσούνης στην ημερήσια διαταγή του έκανε αρχικά μια αναδρομή στην καριέρα του όπου κατέληξε λέγοντας: «απέρχομαι πλήρης, με ήσυχη τη συνείδηση μου ότι υπηρέτησα πάντοτε τις αρχές και τις αξίες του Πολεμικού Ναυτικού με σταθερότητα και πίστη». Παράλληλα εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το προσωπικού του ΠΝ και το ευχαρίστησε για την στήριξη του και για τον άψογο επαγγελματισμό του. «Είμαι βέβαιος πως αν απαιτηθεί θα επιχειρήσετε όπως έχετε εκπαιδευτεί και αλίμονο σε αυτόν που παρανόησε την ψύχραιμη στάση σας και την εξέλαβε ως αδυναμία, θα εκπλαγεί δυσάρεστα», είπε απευθυνόμενος προς τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού ο απελθόντας ΑΓΕΝ. 
 Ο κ. Τσούνης ευχαρίστησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, για την συνεργασία τους και τον προέτρεψε να συνεχίσει την προσπάθεια για ταχεία ενεργοποίηση των ναυτικών εξοπλιστικών προγραμμάτων αναφέροντας χαρακτηριστικά τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ, την πρόσκτηση συγχρόνων τορπιλών βαρέως τύπου και την πρόσκτηση νέων φρεγατών και κορβετών καθώς και ναυτικών ελικοπτέρων. «Η ενίσχυση του Στόλου είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη. Όλες οι εν δυνάμει απειλές της χώρας σχετίζονται με το θαλάσσιο περιβάλλον και επιτάσσουν την κατά προτεραιότητα ενδυνάμωση της ναυτικής αποτρεπτικής δυνατότητας μας», υπογράμμισε ο κ. Τσούνης. 
 Τέλος, ο κ. Τσούνης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο κ. Πετράκη στα νέα του καθήκοντα σημειώνοντας πως η επαγγελματική του επάρκεια και οι ικανότητες του εγγυώνται πως το «καράβι θα πλεύσει στην σωστή ρότα». 
 Από την πλευρά του ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης (ΠΝ) τόνισε αρχικά πως η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του αποτελεί ύψιστη τιμή και πως έχει πλήρη επίγνωση του καθήκοντος και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει. 
 Στην συνέχεια ο ΑΓΕΝ σημείωσε πως οι προκλήσεις του γεωπολιτικού μας περίγυρου και η περιφερειακή αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αναδεικνύουν το Πολεμικό Ναυτικό σε ένα από τους κρισιμότερους παράγοντες εθνικής ισχύος για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων των εθνικών μας συμφερόντων και γεωπολιτικών μας επιδιώξεων. 
 Ο κ. Πετράκης έθεσε ως στόχο για την περίοδο που ακολουθεί τη μεγιστοποίηση της αποτρεπτικής ισχύος του Στόλου, με αναγκαίες συνιστώσες την επιχειρησιακή εκπαίδευση και την αύξηση της διαθεσιμότητας μονάδων και μέσων. Αναφορικά με το προσωπικό του ΠΝ ο κ Πετράκης τόνισε πως σκοπεύει στην βέλτιστη αξιοποίηση του με πνεύμα δικαιοσύνης και αξιοκρατίας, με ενδιαφέρον στις ανάγκες και στα προβλήματα του, χωρίς όμως εκπτώσεις σε θέματα πειθαρχίας, επαγγελματισμού και αφοσίωσης στο καθήκον. Επιπρόσθετα, ο ΑΓΕΝ σημείωσε πως αποτελεί αδήριτη ανάγκη η προώθηση των εξοπλιστικών αναγκών για να εξασφαλιστεί η αποτρεπτική ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού τα επόμενα χρόνια. 
 Κλείνοντας ο κ. Πετράκης ευχαρίστησε τον απερχόμενο ΑΓΕΝ για το ναυτικό που του παραδίδει και δήλωσε πως αποτέλεσε τιμή για αυτόν να υπηρετήσει υπό τις διαταγές του. 
   naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ   

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά