Έτσι «απαντά» ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής για τα πτυχία του [pic]








Όλα, στη νέα υπόθεση με πτυχίο μέλους της κυβέρνησης, ξεκίνησαν από δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο ενώ στο βιογραφικό που έχει «ανέβει» στο site του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Αλκιβιάδης Στεφανής εμφανίζεται ως κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων, ενώ στο βιογραφικό του στην επίσημη σελίδα της κυβέρνησης, το ένα εξ αυτών δεν αναφέρεται.
Ο Αλκιβιάδης Στεφανής επέλεξε να «απαντήσει» μέσω… κύκλων του, στέλνοντας μια φωτογραφία του μεταπτυχιακού που… αγνοείται στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.
Ο υφυπουργός Άμυνας και εθνικός Συντονιστής για το Προσφυγικό, μεταβαίνει στη Σάμο και επειδή ήταν εν πτήσει, αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση. Αντίδραση μέσω ανακοίνωσης αναμένεται και από την κυβέρνηση.

Το βιογραφικό του Αλκιβιάδη Στεφανή

Στο βιογραφικό του Αλκιβιάδη Στεφανή στο government.gov.gr αναφέρεται:
«Ο Αλκιβιάδης Στεφανής γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1959 και έλκει την καταγωγή του από την Αγιάσο. Είναι πρώην αρχηγός ΓΕΣ. Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, παρακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία Εκπαίδευσης Αξιωματικών Τεθωρακισμένων και το Προκεχωρημένο Σχολείο Αξιωματικών Τεθωρακισμένων στις ΗΠΑ (Army Armor School, Fort Knox, Kentucky).
Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας (National Defense University-NDU) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ όπου απέκτησε MBA σε «Στρατηγικές Ασφαλείας».
Μεταξύ άλλων στη σταδιοδρομία του έχει διατελέσει αξιωματικός Επιχειρήσεων της Ελληνικής Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, 2000 – 2002, Υπασπιστής Στρατού Ξηράς του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, (επί Προεδρίας Κωστή Στεφανόπουλου), 1998 – 2000 και Διοικητής 98ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων».
Στο βιογραφικό του υφυπουργού Άμυνας στο site του υπουργείου, αναφέρεται:
«Γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1978 και αποφοίτησε το 1982 ως Ανθυπίλαρχος.
Ως κατώτερος Αξιωματικός, υπηρέτησε σε Μονάδες Τεθωρακισμένων, ως Ουλαμαγός και Διοικητής Ίλης Μέσων Αρμάτων, καθώς και στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ως εκπαιδευτής.
Το 1994 παρακολούθησε το Προκεχωρημένο Σχολείο Αξιωματικών Τεθωρακισμένων του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ (US Armored Advanced Course) στο Fort Knox και στη συνέχεια υπηρέτησε για δύο χρόνια, ως εκπαιδευτής, στη Σχολή Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής.
Το 1997 φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου.
Από το 1998 έως το 2000 διοίκησε την 98 Επιλαρχία Αρμάτων Εθνοφυλακής (98 ΕΑΡΜΕΘ) στη Λέσβο.
Από το 2000 έως το 2002 υπηρέτησε ως Υπασπιστής Στρατού Ξηράς του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, θέση από την οποία απέκτησε εμπειρία στρατιωτικής διπλωματίας. Την περίοδο αυτή, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη «Διαχείριση Κρίσεων» (MBA in Crisis Response Operations).
Τα επόμενα τρία χρόνια μέχρι το 2005, υπηρέτησε ως Επιτελής Επιχειρήσεων στην Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, θέση από την οποία χειρίσθηκε εθνικά θέματα στο πλαίσιο της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας.
Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ανέλαβε Διευθυντής του Γραφείου Μετεξέλιξης των Ενόπλων Δυνάμεων στο ΓΕΕΘΑ, στο οποίο υπηρέτησε μέχρι το 2007. Παράλληλα, φοίτησε με αλληλογραφία και αποφοίτησε από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας.
Το 2007 προήχθη σε Συνταγματάρχη και τοποθετήθηκε Επιτελάρχης στην XXIII Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, στην Αλεξανδρούπολη.
Το 2008 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ (National Defense University – NDU) στην Ουάσιγκτον και αποφοίτησε ως Διακεκριμένος Απόφοιτος αποκτώντας MBA στις «Στρατηγικές Ασφαλείας».
Το 2009 τοποθετήθηκε Υποδιοικητής της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, στο Σουφλί.
Το 2010 προήχθη σε Ταξίαρχο και τοποθετήθηκε Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Το 2011 τοποθετήθηκε Διοικητής της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην Αλεξανδρούπολη.
Με την προαγωγή του σε Υποστράτηγο το 2013, τοποθετήθηκε Διευθυντής του Δ΄ Κλάδου ΓΕΣ, υπεύθυνος για τον αμυντικό σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη του Στρατού Ξηράς, καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού των Σχηματισμών και Μονάδων του.
Τον Ιούλιο του 2013 επιλέχθηκε ως Επιχειρησιακός Διοικητής (Operational Commander), στην άσκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης MILEX 13.
To 2014 τοποθετήθηκε Διοικητής της 95 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ) στη Ρόδο.
Το 2015 τοποθετήθηκε Διευθυντής του Δ΄ Κλάδου ΓΕΣ.
Τον Μάρτιο του 2016 προήχθη σε Αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε Διοικητής του Γ ΄ Σώματος Στρατού / NRDC-GR, στη Θεσσαλονίκη.
Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, στις 16 Ιανουαρίου 2017, ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Στρατού.
Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, στις 25 Ιανουαρίου 2019, κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προήχθη στο βαθμό του Στρατηγού, ενώ του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ.
Στον Στρατηγό ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή, Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ, έχουν απονεμηθεί παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις, ως ακολούθως:
Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής.
Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα.
Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α΄ Τάξεως.
Διαμνημόνευση Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου.
Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής.
Διαμνημόνευση Σταυρού Αξίας και Τιμής Α’ Τάξεως.
Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού Α’ Τάξεως.
Διαμνημόνευση Ευδόκιμης Διοίκησης Α’ Τάξεως.
Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Α΄ Τάξεως.
Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής του Λουξεμβούργου.
Γνωρίζει αγγλικά και είναι λάτρης της διά βίου μάθησης και του αθλητισμού».
Φωτογραφία Intime News
onalert
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά