Στέλνουν στον Έβρο στελέχη για το μεταναστευτικό αλλά ξεχνούν την αύξηση στην Ημερήσια Αποζημίωση!

ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για τη φύλαξη των συνόρων με τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα και εθνικό συντονιστή τον ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανή έχει φέρει τα πάνω κάτω.
Πολλά στελέχη ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, να καλούνται να μετακινηθούν στον Έβρο για να συνδράμουν στη φύλαξη.
Η μετακίνησή τους αφορά βέβαια λίγες ημέρες και αντίστοιχες γίνονται και από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ενισχυθούν οι περιπολίες και άλλες δράσεις φύλαξης στα σύνορα του Έβρου.
Η εμπλοκή των Ένοπλων Δυνάμεων στο μεταναστευτικό – προσφυγικό για την οποία πολλά στελέχη αντέδρασαν έντονα το προηγούμενο διάστημα γίνεται και από τη νέα κυβέρνηση και μάλιστα και επίσημα με νόμο και όπως από την αρχή έτσι και τώρα στρατιωτικό προσωπικό θα στηρίξει τις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα.
Τα στελέχη όμως που βλέπουν κάθε μέρα να καλούνται να συνδράμουν έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει το εύρος του προβλήματος δυσανασχετούν και δικαιολογημένα παραπονιούνται, καθώς βλέπουν η συμβολή τους να μην αναγνωρίζεται όσο πρέπει.
Ο λόγος γίνεται συγκεκριμένα για την Ημερήσια αποζημίωση και ειδικά για υπηρεσιακούς λόγους που εδώ και 4 χρόνια έχει παραμείνει καθηλωμένη στα (29,35 ευρώ μεικτά 26,40 καθαρά ) – παρά το γεγονός ψήφισης του Ν. 4336/2015 (ΦΕΚ Α 94/14-8-2015) που την αύξησε στα 40 ευρώ – καθώς δεν εκδίδεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα καθόριζε εκ νέου το ύψος τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να εφαρμοστεί.
Όπως είχαν σημειώσει πηγές του ΥΠΕΘΑ  στο armynow.gr, τον περασμένο Σεπτέμβριο το μόνο που είχε καθυστερήσει για την έκδοση του ΠΔ ήταν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τόσο το ΥΠΕΘΑ όσο και το ΥΠΟΙΚ δήλωναν ότι είναι έτοιμα και αναμένουν την απάντηση και από το τρίτο σχετικό υπουργείο.


Μέχρι σήμερα όμως ούτε ΠΔ είδαν ούτε κονδύλια στον προϋπολογισμό ούτε κάποια απάντηση. Και τα παράπονα που έφτασαν στο ArmyNow.gr δεν είναι λίγα μαζί με την πικρία για το ελάχιστο αυτό αντίτιμο για τα όσα προσφέρουν.
armynow

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά