190 χρόνια παρουσίας Στρατιωτικών Ιερέων στις Ένοπλες Δυνάμεις


Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων , η ετήσια «Ιερατική Σύναξη» του συνόλου των Αξιωματικών του Κοινού Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η επετειακή εκδήλωση για τα 190 χρόνια της επίσημης παρουσίας των Στρατιωτικών Ιερέων στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Την εν λόγω εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί, ο Διευθυντής Θρησκευτικής Υπηρεσίας του ΓΕΕΦ και διακεκριμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης, παρουσιάσθηκε το επετειακό σύγγραμμα του Στρατιωτικού Ιερέα του ΓΕΣ, Αρχιμανδρίτη – Συνταγματάρχη (ΣΙ) Μελέτιου Κουράκλη με τίτλο « Ο Θεσμός των Στρατιωτικών Ιερέων κατά την Καποδιστριακή και Οθωνική περίοδο με βάση ανέκδοτο αρχειακό υλικό», πραγματοποιήθηκαν σχετικές με το θέμα εισηγήσεις, ενώ τιμήθηκαν στρατιωτικοί, κληρικοί, λαϊκοί και απόστρατοι Στρατιωτικοί Ιερείς για την προσφορά τους στο Σώμα.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά