Απάντηση Στεφανή για τις ΕΥΕ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων





Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Ετήσιες υγειονομικές εξετάσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» σας γνωρίζω τα ακόλουθα:
Κάθε στέλεχος, με το εφαρμοζόμενο σύστημα υλοποίησης των Ετήσιων Υγειονομικών Εξετάσεων (Ε.Υ.Ε.), ολοκληρώνει εντός μίας (01) ημέρας, εξέταση από δώδεκα (12) διαφορετικές ειδικότητες, συμπεριλαμβανομένου του εργαστηριακού και απεικονιστικού ελέγχου, ενώ στο τέλος δίδονται στο στέλεχος συνολικές οδηγίες για τα θέματα υγείας του. Συνεπώς το σύστημα αυτό θεωρείται αρτιότατο τόσο όσο αφορά στο εύρος της πρόληψης αλλά και στη ταχύτητα που αυτό πραγματοποιείται. Οι Ε.Υ.Ε. των Στελεχών του Στρατού Ξηράς ήδη διενεργούνται, εκτός από τα ΚΙΧΝΕ και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία (ΣΝ), και στα Κρατικά Νοσοκομεία της χώρας όπου απαιτείται, όπως συμβαίνει για τις Ετήσιες Υγειονομικές Εξετάσεις των Στελεχών του ΣΞ στα νησιά. Όλα τα παραπάνω υπό την προϋπόθεση, η οποία ισχύει για όλη την Επικράτεια, ότι τα παραπάνω Κρατικά νοσοκομεία διαθέτουν όλες τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες για την ολοκλήρωση των Ε.Υ.Ε. Η πρόβλεψη για χρήση κατά σειρά των Στρατιωτικών, Δημόσιων δομών υγείας εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον από πλευράς κόστους, εξοικονομώντας πόρους, ενώ ταυτόχρονα δίνει στην υπηρεσία τη δυνατότητα ελέγχου της υγειονομικής κατάστασης και της σωματικής ικανότητας του προσωπικού, το οποίο αποτελεί βασικό στοιχείο της επιχειρησιακής του κατάστασης.




Στην περίπτωση της Φρουράς Λιτοχώρου, πέραν των ήδη προαναφερομένων, λόγω της μικρής χιλιομετρικής απόστασης από τη Θεσσαλονίκη, η μετάβαση των Στελεχών στο 424 ΓΣΝΕ, αφενός δεν παρουσιάζει δυσχέρειες, αφετέρου αποζημιώνεται.

 ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Καλημέρα ανήκω στην πελεμικη αεροπορία και στα κρατικά νοσοκομεία όπως με υποχρεώνει υποχρεωτικά η μονάδα μου χωρίς να μου δίνει το δικαίωμα να πάω στο 251 ΓΝΑ όπου πληρώνω τις εισφορές μου ενώ κλείνω τηλεφωνικό ραντεβού το οποίο το χρεωνομαι όταν φτάνω στο νοσοκομείο μου ανακοινώνουν ότι το ραντεβού ακυρώνεται λόγω ότι ο γιατρός θα απουσιάσει αλλά και κανονικά να πήγαινα δεν τελειώνει κανένας συνάδελφος μέσα σε μία ημέρα.
    Καταρχήν μου είπαν οι αιματολογικές και mayer θα είναι έτοιμες σε μία εβδομάδα αν ήμουν στο ΓΝΑ θα είχα τελειώσει μέσα σε μία ημερα και θα είχα και γνωμάτευση η οποία ενδεχομένως να είναι και αυστηρή
    Οι εξετάσεις στα νοσοκομεία δεν στοιχίζουν για το κράτος;
    Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τι θα πράξει ο γιατρός της μονάδας;θα με στείλει στο στρατιωτικό νοσοκομείο;
    Όλα αυτά και κυρίως ότι κλείνει η υγειονομική καρτέλα τουλάχιστον μετά από μία εβδομάδα μπορεί η υπηρεσία να το ψάξει από τα ιατρεία των μονάδων και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά