Παναγιωτόπουλος: έρχονται νέες στολές ασκήσεων νέου τύπου για τα στελέχη



Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Χορήγηση ειδών Ιματισμού» σας γνωρίζω τα ακόλουθα:
    Στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση συναφθείσας Συμφωνίας - Πλαίσιο (Σ-Π) 2 ετών για τη σταδιακή προμήθεια ικανής ποσότητας στολών ασκήσεων, που θα καλύψει κατά προτεραιότητα τις ανάγκες ένδυσης νεοσύλλεκτων οπλιτών και δευτερευόντως μέρος των αναγκών στελεχών. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την σύναψη νέας Σ-Π 2 ετών για την προμήθεια στολών ασκήσεων νέου τύπου, αποκλειστικά για ανάγκες στελεχών. 

 Ο χρόνος ολοκλήρωσης των ανωτέρω προμηθειών είναι σε συνάρτηση με την εφαρμογή των προβλέψεων του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου (Ν.4412/16), και ειδικότερα των κανόνων δημοσιότητας και διαφάνειας μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μετά τη λήψη κάθε διοικητικής πράξης, της χρήσης κατά την κρίση των οικονομικών φορέων των δικαιωμάτων έννομης προστασίας, της εξέτασης αυτών από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και της διενέργειας προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η κατά περίπτωση εφαρμογή των εν λόγω προβλέψεων, επηρεάζει χρονικά, τόσο τη διαγωνιστική διαδικασία όσο και την εκτέλεση της σύμβασης.
  Σε ό,τι αφορά στο οικονομικό ποσό (1.134.000€) που εξοικονομείται από την κατάργηση της χορηγίας της τρίτης στολής στους οπλίτες, και κατά συνέπεια από τη μη πλέον απαίτηση μελλοντικής αντίστοιχης προμήθειας, έχει ήδη προγραμματιστεί να διατεθεί για τη χρηματοδότηση προμηθειών, προς κάλυψη ανελαστικών αναγκών του ΓΕΣ, σε διάφορα είδη ιματισμού.  Πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το ΓΕΣ, είναι η οριστική λύση του θέματος της εξασφάλισης των αναγκαίων αποθεμάτων ειδών ένδυσης των στελεχών, η οποία εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί αφενός με την ολοκλήρωση των ήδη διενεργούμενων διαδικασιών για τις προμήθειες που αναφέρθηκαν παραπάνω και αφετέρου με την εφεξής υλοποίηση έγκαιρου σχεδιασμού για την ικανοποίηση των απαιτήσεων σε μεσομακροπρόθεσμο πλαίσιο.   ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά