Επίσκεψη συναισθηματικά φορτισμένη του Σεβ. Φθιώτιδος Συμεών στο ΚΕΥΠ- Στρατόπεδο που υπηρέτησε την Στρατιωτική του θητεία.

Στιγμές συγκίνησης και χαράς έζησε το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμίας, το οποίο και επισκέφθηκε κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού Ταξιάρχου Αρίστου Περρή.
Τον Σεβασμιώτατο ανέμεναν στην είσοδο του Στρατοπέδου ο Ταξίαρχος, ο Υποδιοικητής και Διοικητές άλλων μονάδων καθώς και πολλοί Αξιωματικοί, ενώ τον συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος , ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης και άλλοι συνεργάτες του Κληρικοί.
Τιμές προβλεπόμενες σε υψηλά πρόσωπα απέδωσε τιμητικό στρατιωτικό άγημα οπλιτών κατά την Είσοδο του Ποιμενάρχου μας, το οποίο και ευλόγησε πατρικώς ο Σεβασμιώτατος.
Ο Ταξίαρχος καλωσόρισε με εγκαρδιότητα τον Ποιμενάρχη μας στο ΚΕΥΠ στο στρατόπεδο, όπου πριν 22 χρόνια είχε εισέλθει ως Έφεδρος Αξιωματικός υπηρετών την στρατιωτική του θητεία στο Σώμα Υλικού Πολέμου.
Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές της ξεναγήσεως, καθότι ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε όλους τους χώρους του Κέντρου, γεγονός που προεξένησε τον θαυμασμό του Ταξιάρχου και των Αξιωματικών, καθώς ο Ποιμενάρχης μας θυμόταν τον θάλαμό του, το κρεβάτι του, τις σκοπιές, την τραπεζαρία και γενικά μοιράστηκε τις μοναδικές εμπειρίες του από την πολύμηνη διαμονή του στο Κέντρο.
Με ιδιαίτερο δέος και θαυμασμό ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε και προσεκύνησε τον Ιερό Ναό της αγίας Μαρίνης της Μεγαλομάρτυρος, ο οποίος δημιουργήθηκε μεταγενέστερα, δια τον οποίο ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για τον ευτρεπισμό, την καθαριότητα και ευταξία που παρουσιάζει ο Ναός.
Στην συνέχεια κι’ άλλες εκπλήξεις ανέμεναν τον Σεβαμσιώτατο, καθότι κατά την διάρκεια της ξεναγήσεως του συνήντησε πολλούς μαθητές, πολύ μικρούς του Νηπαγωγείου, πιο μεγάλους του Δημοτικού, καθώς και εφήβους του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα κάποια σχολεία επισκέφθηκαν το Στρατόπεδο της Λαμίας για να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν για την Έκθεση Στρατιωτικού Υλικού και Οπλισμού που λειτουργεί εντός του Κέντρου, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ανοικτά Στρατόπεδα».
Ο Ποιμενάρχης μας για αρκετή ώρα συναναστράφηκε με τα παιδιά και είχαν μία ευχάριστη και εποικοδομητική συνομιλία. Αφού ευλόγησε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες στην συνέχεια με μεγάλο ενδιαφέρον ξεναγήθηκε στην πρωτότυπη Έκθεση Στρατιωτικού οπλισμού και Υλικού.
Προ της αναχωρήσεως του από το ΚΕΥΠ ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, εις τον οποίο ευχήθηκε τα δέοντα για την ημέρα των Ενόπλων δυνάμεων ενημερώνοντάς τον παράλληλα για την συγκινητική του επίσκεψη στο ΚΕΥΠ, εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια για τα Στελέχη του Στρατοπέδου και την άριστη εικόνα που παρουσιάζει ο Ένδοξος Ελληνικός Στρατός και στην Λαμία.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε με λόγια αγάπης και ευγνωμοσύνης τον Διοικητή Ταξίαρχο Αρίστο Περρή για την τιμητική υποδοχή και φιλόξενη ξενάγηση και τον διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος θα ευρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του ΚΕΥΠ συμπαραστάτης, αρωγός και βοηθός σε ότι κι αν χρειαστεί.
Ευχήθηκε δε για ακόμη μία φορά, η Υπεραγία Θεοτοκος, η Υπέρμαχος Στρατηγός του Έθνους μας να είναι αδιάλειπτος φύλαξ και φρουρός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού.
Φωτογραφίες: Imfth.gr & Δημήτριος Ανάγνου

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά