Ανακοινώνεται απο Πέτσα και Στεφανή το σχέδιο για το προσφυγικό

Ανακοινώνεται το σχέδιο για το προσφυγικόΕντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί το εθνικό σχέδιο για το προσφυγικό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή. 
Στην ουσία πρόκειται για την ολοκληρωμένη πρόταση της κυβέρνησης στον σχεδιασμό που έχει επεξεργαστεί για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, έπειτα από τις αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων που καταγράφονται στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να σκληρύνει τη θέση της σε ό,τι αφορά στην υποδοχή των μεταναστών και των προσφύγων στα σημεία εισόδου της χώρας, είτε από τα χερσαία σύνορα είτε από τη θάλασσα.
Ειδικότερα, ανάμεσα στα μέτρα που ξεχωρίζουν και συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο, το οποίο θα «ξεδιπλωθεί» σε δύο φάσεις, είναι η δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων κλειστού τύπου, τα οποία θα φτιαχτούν σε παλαιά στρατόπεδα ή σε ακίνητα του Δημοσίου τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στη νησιωτική, καθώς και η ενοικίαση διαμερισμάτων και ξενοδοχείων, ώστε να φιλοξενηθούν πρόσφυγες που αποχωρούν από τα νησιά και μεταφέρονται στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Κυβερνητικά στελέχη αφήνουν να εννοηθεί πως ο αριθμός των κλειστών δομών δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τις 10 ανά την επικράτεια, καθώς στην κυβέρνηση εξετάζουν περισσότερα του ενός σενάρια, αφού φαίνεται να μην ανακόπτονται -τουλάχιστον σε ικανοποιητικό βαθμό- οι ροές από τα τουρκικά παράλια. 
Προτεραιότητα οι οικογένειες 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προτεραιότητα έχουν, λόγω χειμώνα, οι οικογένειες.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα κλειστού τύπου κέντρα φιλοξενίας σε νησιά όπως τη Λέρο, την Κω, τη Σάμο, αλλά και σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και της Βόρειας Ελλάδας, εκτός από τις περιοχές που βρίσκονται ανατολικά στον Έβρο.
Παράλληλα, εξετάζεται η πιθανότητα, αν υπάρχει δυνατότητα, να δημιουργηθούν και δύο νέα κέντρα φιλοξενίας κλειστού τύπου στη Μυτιλήνη και στη Χίο, ώστε οι πρώτοι μετανάστες και πρόσφυγες που φτάνουν από τα τουρκικά παράλια να εξετάζονται εκεί για το αν πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν πρόσφυγες - διαφορετικά θα παραμένουν στα προαναχωρησιακά κέντρα μέχρι να επιστρέψουν στη χώρα τους ή στη χώρα απ' όπου μπήκαν στην Ελλάδα.
zougla.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά