ΠΟΜΕΝΣ : Πρόταση αφαίρεσης προθέματος ΕΜΘ





Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, πέρασαν σχεδόν 35 χρόνια από την είσοδο των πρώτων Υπαξιωματικών ΟΠΥ στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Με την πάροδο των ετών, οι ΟΠΥ μετονομάστηκαν σε ΕΠΥ και αργότερα καθιερώθηκαν, στη συνείδηση του στρατεύματος, ως ΕΜΘ. Από το 2011 οι συνάδελφοι του συγκεκριμένου θεσμό έχουν μονιμοποιηθεί και η κατάσταση τους έχει διαμορφωθεί ως μόνιμος προελεύσεως ΕΠΥ.
Κατά περίεργο - παράτυπο τρόπο συνεχίζεται να αναφέρονται, σε όλα τα στρατιωτικά έγγραφα, ως ΕΜΘ, έχοντες την υποχρέωση σε οιαδήποτε αλληλογραφία με την υπηρεσία να υπογράφουν με το παραπάνω πρόθεμα.
Σύμφωνα με ΠΔ 130/84 (20-1) οι βαθμοί είναι συγκεκριμένοι χωρίς να περιέχουν οποιοδήποτε πρόθεμα, καθώς αυτό μεταβάλει την ιδιότητα του στρατιωτικού, δημιουργώντας αυτόματα αίσθημα διαφορετικότητας μεταξύ των Στελεχών. Άλλωστε από τους αριθμούς μητρώων των υπογραφόντων συναδέλφων στρατιωτικών, είναι παραπάνω από εμφανής η πηγή προέλευσης κάθε στελέχους. Αξίζει να αναφερθεί ότι συγκεκριμένη διάκριση, μέσω προθέματος, δεν υφίσταται στην άλλη κατηγορία μονιμοποιηθέντων εξ εθελοντών.



Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
Για όλους τους παραπάνω λόγους και για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, ζητούμε την αξιολόγηση του συγκεκριμένου θέματος, προτείνοντάς σας, την άμεση άρση του προθέματος ΕΜΘ, όπως δεν υφίσταται σε καμία άλλη κατηγορία συναδέλφων στρατιωτικών.
Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων & Προσωπικού: Ταγματάρχης (ΠΖ) Παπαθανασίου Γεώργιος , τηλ. 6937023598.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Καλημέρα στους αγαπητούς συναδέλφους της ΠΟΜΕΝΣ αναφέρετε ότι είναι περίεργο και παράτυπο να αναφέρονται ΕΜΘ τα στελέχη πού ήδη έχουν μονιμοποιηθεί και είναι ΜΟΝΙΜΑ στελέχη και πρέπει να βγει το ΕΜΘ συμφωνώ και επαυξάνω, αλλά θα ήθελα να αλλαξετε και την ονομασία από το ΔΣ των υπευθύνων για θέματα ΕΜΘ και ΕΠΟΠ.Επισης συμφωνώ να μην υπάρχει διάκριση μεταξύ στελεχών αφού το προσδιορίζει όπως αναφέρετε ο αριθμός μητρώου επομένως να μην γίνεται διάκριση ούτε για τους Εθελοντές από ανακατάταξη από συναδέλφους εκ ΑΣΣΥ και ούτε φυσικά να τίθεται θέμα αρχαιότητας αφού το προσδιορίζει ο αριθμός μητρώου έτσι για να μην υπάρχει όπως λέτε σαν επίσημη και σοβαρή ομοσπονδία διάκριση μεταξύ διαφορετικών προελεύσεων αφού ξεκαθαρίσει από τον αντίστοιχο βαθμό και ΑΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά