Παναγιωτόπουλος: 3 πλήρη κλιμάκια του Ελληνικού Στρατού στη ΘάσοΚατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, μετέβησαν σήμερα Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 ως επικεφαλής Κυβερνητικού Κλιμακίου, στις πληγείσες από τα πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές στη Χαλκιδική και στη Θάσο.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γεώργιος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινωτκών Πόρων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη αρχικά στην περιοχή Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής και εν συνεχεία στη νήσο Θάσο όπου και πραγματοποίησε αυτοψία.

Αμέσως μετά την επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης έκανε την εξής δήλωση:

«Καλό είναι να υπάρχει συντονισμός όλων όσων κληθούν τις επόμενες ώρες να θωρακίσουν όσο μπορούν την περιοχή, δεδομένου ότι αύριο βράδυ έχουμε το ενδεχόμενο νέας θεομηνίας.

Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός που πρέπει να γίνει ξεκινώντας από τη Δημοτική Αρχή, πηγαίνοντας στην Περιφέρεια και φτάνοντας στην Κεντρική Διοίκηση για να εκπονηθεί ένα σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης αυτών και άλλων περιοχών».

Κατόπιν συνεννόησης με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν διατεθεί μηχανήματα έργων διαφόρων ειδών και κατηγοριών του Δ’ Σώματος Στρατού στη Θάσο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες και να γίνει αποτελεσματική διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Όπως ανέφερε πριν από λίγο στο twitter o ΥΕΘΑ:
Η κατάσταση είναι δύσκολη στη Θάσο. Η καταστροφή είναι μεγάλη. Από σήμερα το πρωί, 3 πλήρη κλιμάκια του Ελληνικού Στρατού με όλη τη γκάμα των μηχανημάτων και του απαραίτητου προσωπικού έχουν αναλάβει να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά