Με κολοκοτρωνέικα τραγούδια ο παπα Νικόλας ξεσήκωσε το κοινό στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης (φωτ, βιντ)




Τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη ολοζώντανο μέσα απο τις  αφηγήσεις και τα τραγούδια του βιολιτζή παπα Νικόλα , έφεραν στη μνήμη του κοινού στην εκδήλωση για το Γέρο του Μοριά στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης στο οποίο ο κόσμος έφτανε έξω απο την αίθουσα.

Παράλληλα στο χώρο του Μουσείου εκτίθενται πίνακες ζωγραφικής με προσωπογραφίες του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και καλλιτεχνικές φωτογραφίες με θέμα την Άλωση της Τριπολιτσάς, που φιλοτέχνησαν Αρκάδες καλλιτέχνες.  Ανάμεσα σε αυτούς και του μικρου Βασιλη Μανωλόπουλου.

Το Πολεμικό Μουσείο και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης, διοργάνωσαν  εκδήλωση Μουσικοφιλολογικού Αναλογίου, για την 198η επέτειο της άλωσης της Τριπολιτσάς η οποία ομολογουμένως ήταν μια εξαιρετική σπάνια εκδήλωση που συνδύαζε τα κείμενα με τη μουσική.

Η φιλόλογος -ιστορικός Ευαγγελία Ντούπα -Ζαχαροπούλου ανέπτυξε το θέμα: "Ψηφίδες μνήμης και ιστορίας. Αναζητώντας τον Θεόδωρο πίσω από τον Κολοκοτρώνη" σε συνδυασμό με τα λογοτεχνικά κείμενα που διάβασε ο ηλεκτρολόγος -μηχανικός Παναγιώτης Κουτσούγερας.

Ο εφημέριος της Βυτίνας, πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Ντάβος, έπαιξε  βιολί και τραγούδησε  κολοκοτρωνέικα τραγούδια που ξεσήκωσαν το κοινό και όπως ειπε και ο ίδιος είναι αυτοδίδακτος και πλέον έχει ακολουθήσει και ο γιός του με κλαρίνο όπου και τον συνόδευσε μαζί με τον  Κυριάκο Μαρκόγιαννη στο λαούτο.


Στην εκδήλωση βρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών όπου απεύθυνε χαιρετισμό, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, ο Δήμαρχος Τρίπολης και άλλοι

Κείμενο Arcadiaspot - Βάλια Αμπατζή

 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ https://photos.app.goo.gl/DF3ih33mNfhzHYMA8














Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά