ΥΠΔΑ: Τι ισχύει σε απόσπαση για συνυπηρέτηση με σύζυγο στρατιωτικόΣε απάντηση ερωτήματος αναφορικά με τη δυνατότητα απόσπασης για συνυπηρέτηση με σύζυγο στρατιωτικό, το Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης με το υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ/ 360/15757/09.05.2019 έγγραφό του απάντησε τα εξής:

Στο άρθρο 11 του ν. 4440/2016, όπως ισχύει, προβλέπεται ότι:

«1. Επιτρέπεται, ύστερα από αίτηση, η απόσπαση για συνυπηρέτηση στην περιοχή που υπηρετεί σύζυγος ή συμβιών κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν. 4356/2015 (Α’ 181) δημόσιος υπάλληλος με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δημόσιας υπηρεσίας, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και Ν.Π.Ι.Δ. ή λειτουργός, κατά προτεραιότητα εκτός Νομού Αττικής. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, η οποία γνωμοδοτεί σχετικά. Η απόσπαση ολοκληρώνεται με την έκδοση απόφασης των οικείων Υπουργών ή, προκειμένου για απόσπαση μεταξύ Ο.Τ.Α, με την έκδοση απόφασης από τα αρμόδια για το διορισμό όργανα».

Με τη διάταξη αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί απόσπαση υπαλλήλου που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του ν. 4440/2016, όπως ισχύει, λόγω συνυπηρέτησης με σύζυγο στρατιωτικό. Υπενθυμίζεται ότι με την παρ. 3 του άρ. 11 ειδικές διατάξεις περί συνυπηρέτησης διατηρούνται σε ισχύ.
kokkinoslawfirm
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά