Προβολή ταινιών μικρού μήκους στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

«Τέχνες & Ψυχαγωγία-Αναζητώντας τον Ελεύθερο Χρόνο»
Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, συμμετέχοντας στο φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με βασικό θεματικό άξονα «Τέχνες & Ψυχαγωγία-Αναζητώντας τον Ελεύθερο Χρόνο Μέσα στον Πόλεμο», από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενεί δωρεάν τους επισκέπτες του και θα προβάλλει ταινία μικρού μήκους (29 λεπτών) παραγωγής του Πολεμικού Μουσείου.
Το περιεχόμενο της ταινίας σπονδυλωτά παρουσιάζει:
α.            Ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Ο Ντούτσε Αφηγείται πως Κατέκτησε την Ελλάδα». Η μικρή αυτή ταινία είναι η πρώτη του είδους που γυρίστηκε στην Ελλάδα σατιρίζοντας το όραμα της φασιστικής Ιταλίας για κατάληψη της Ελλάδος σε τέσσερις ημέρες, που όμως απέναντί της συνάντησε τα «τσαρούχια», την ιαχή «ΑΕΡΑ», το σθένος και τη φιλοπατρία των Ελλήνων.
β.            Αφιέρωμα στη «Ζωγράφο των Πολέμων 1912-1940» Θάλεια Φλωρά Καραβία (1871-1960)
γ.            Προβολή σπάνιου κινηματογραφικού υλικού από τον ελεύθερο χρόνο των Στρατιωτών στους Βαλκανικούς Πολέμους και τη Μικρασιατική Εκστρατεία.
δ.            Προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (9 λεπτών) με τίτλο «ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ» που αφορά την Άλωση της Τριπολιτσάς στις 23 Σεπ 1821.
Οι προβολές θα γίνονται το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπ, από τις 10:00 έως τις 15:00 (έναρξη κάθε ώρα).

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά