Άξιος ο Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου!! Πρόλαβε κι άλλη φωτιά και μοίρασε νερά σε πυροσβέστες και πολίτες!

"Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ"

Ο Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου (Σ.Ε.Π.) το Σάββατο  14 και Κυριακή  15 Σεπτεμβρίου με ομάδες του , πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε άψογη συνεργασία με το κέντρο επιχειρήσεων   της ΕΛ.ΑΣ και ΠΣ στην μεγάλη πυρκαγιά της περιοχής 
Λουτρακίου - Περαχώρας κατά τη διάρκεια και εξέλιξής της και όχι μόνο.
Συγκεκριμένα:
Ενημέρωνε οχήματα και περίεργους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιφερειακή οδό ώστε να είναι ελεύθερη η προσέγγιση των υπηρεσιακών οχημάτων.
Ενημέρωνε κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση (αν και εφόσον ζητηθεί από τις αρχές) χωρίς να υπάρξει πανικός.
Τάχθηκε κατ' εντολή σε κομβικό σημείο να αποκόπτει την ροή πολιτικών οχημάτων προς την κατεύθυνση της πυρκαγιάς. 
Είχε συμμετοχή σε εκκένωση οικίας πενταμελούς οικογένειας κατά την διάρκεια της πρώτης νύχτας.
Διέθεσε δική του παλέτα με παγωμένα νερά σε προσωπικό ΕΛ.ΑΣ και ΠΣ αλλά κυρίως στο Γηροκομείο της Αγ. Ελένης και στην Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου όπου είχαν μεταφερθεί εκεί όλα τα άτομα με την Ηγουμένη  μετά την εκκένωση του Μοναστηρίου του Οσίου Παταπίου. 
Συγχρόνως μια εκ των ομάδων  ενημέρωσε το κέντρο επιχειρήσεων  για φωτιά στο 107.8 km,  περίπου στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας και συνέβαλε στην ρύθμιση της κυκλοφορίας έως ότου έρθει το πυροσβεστικό όχημα και κάνει τις ενέργειες για  την κατάσβεση της εστίας που προκλήθηκε (πιθανών από τσιγάρο οδηγού σε συνδυασμό με τον αέρα εκείνης της στιγμής).
Ο Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου (Σ.Ε.Π.) συμμετείχε  για πρώτη φορά  σε τέτοια μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς, συντονισμένος και σε άψογη συνεργασία με το κέντρο επιχειρήσεων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και ΠΣ αλλά και με όλους τους όμορους εθελοντικούς συλλόγους και ομάδες.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, το αξίζουν, αλλά ιδιαίτερα στον κ. Ιωάννη Πολίτη που συνέβαλε με τον δικό του τρόπο στην όλη επιχείρηση. 
Συγχαρητήρια επίσης στα εναέρια μέσα (στους πιλότους των αεροσκαφών - ελικοπτέρων), στα πεζοπόρα τμήματα που έδωσαν και δίνουν την μάχη τους πρόσωπο με την φωτιά, και στους επικεφαλείς όλων αυτών των τμημάτων .
Η μάχη συνεχίζεται.....
Ένα μεγάλο μπράβο στα δικά μας μέλη που έδειξαν χαρακτήρα και δύναμη. 
Άξιοι.......

Καρυώτης Γεώργιος 
Εφ Λγός (ΕΔ)
Πρόεδρος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου (Σ.Ε.Π.)Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά