Συνεργασια ΔΥΓ με Προνοσοκομειακή φρονίδα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ TCCC ΚΑΙ PHTLS
Το μη κερδοσκοπικό επιστημονικό σωματείο «Προνοσοκομειακή Φροντίδα» ως επίσημος επιστημονικός συνεργάτης της ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα (NationalCoordinating Organization – NCO), αναγγέλλει με χαρά την έναρξη συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά με την Διεύθυνση Υγειονομικού του Στρατού Ξηράς,για τη διάδοση πιστοποιημένων προγραμμάτων εκπαίδευσης για το προσωπικό του. Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα, επικαιροποιημένα σύμφωνα με τις εγκυρότερες επιστημονικές οδηγίες παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα την 30/08/2019 υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην ΠρονοσοκομειακήΦροντίδα και της Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού – ΣΕΥ, με σκοπό τη διενέργεια πιστοποιημένων σεμιναρίων της ΝΑΕΜΤ, TCCC–TacticalCombatCasualtyCare&PHTLS–PrehospitalTraumaLifeSupport. Το μνημόνιο συνεργασίας οριοθετεί την παράλληλη δημιουργία αντίστοιχων Κέντρων Εκπαίδευσης που θα λειτουργούν υπό την αιγίδα της ΔΥΓ – Διεύθυνσης Υγειονομικού του Στρατού Ξηράς και την επιστημονική ευθύνη της Προνοσκομειακής Φροντίδας.
Η Προνοσοκομειακή Φροντίδα επικεντρώνεται στη διάδοση των υψηλού επιπέδων εκπαιδευτικών προγραμμάτωντης ΝΑΕΜΤ στο προσωπικό των Υπηρεσιών που τα έχουν περισσότερο ανάγκη.
Το TCCCαποτελεί αυτή τη στιγμή το παγκόσμια αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την αντιμετώπιση του τραυματία σε περιβάλλον μάχης, ενώ το PHTLSαποτελεί τον χρυσό κανόνα της προνοσοκομειακής αντιμετώπισης του τραυματία σε πολιτικό περιβάλλον. Η πιστοποίηση της ΝΑΕΜΤ για τα δύο παραπάνω προγράμματα αποτελεί την εγγύηση του υψηλού επιπέδου ελεγχόμενης ποιότητας τους.
Το μνημόνιο υπογράφηκε από τον Διοικητή της ΣΕΥ ΤαξχοΘωμά Τσιλαλή και τον Πρόεδρο του ΔΣ της Προνοσοκομειακής Φροντίδας Μανώλη Πλεξουσάκη. Παρών στην υπογραφή ήταν και ο Διευθυντής ΓΕΣ/ΔΥΓ Υπτγος Παναγιώτης Τάκος.
Στη συζήτηση που ακολούθησε για την εξειδίκευση των λεπτομερειών της συνεργασίας, την ΠρονοσοκομειακήΦροντίδα εκπροσώπησαν ο Παναγιώτης Κουκόπουλος (NAEMTEducationCoordinator)και ο Γιώργος Σωτηρόπουλος (TCCCNationalCoordinator).





Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά